Jack Dorsey donează 3 milioane de dolari unor iniţiative antirasism

  • Jack Dorsey, şeful Twitter, donează 3 milioane de dolari unor iniţiative antirasism.
  • Mai multe celebrităţi, precum The Weeknd, Drake, dar şi CEO-ul Google, au făcut donaţii similare.
  • Dorsey îşi va dona 28% din avere, dar generozitatea îi aduce şi beneficii imediate.
133 afișări
Imaginea articolului Jack Dorsey donează 3 milioane de dolari unor iniţiative antirasism

Jack Dorsey donează 3 milioane de dolari unor iniţiative antirasism

Ştii că Jack Dorsey, CEO Twitter, a anunţat că îşi va dona 28% din avere, respectiv 1 miliard de dolari. Din această sumă, cel mai recent, Dorsey a oferit 3 milioane de dolari unei organizaţii antirasism înfiinţate de fotbalistul american Colin Kaepernick. Organizaţia are ca scop educarea americanilor privind drepturile pe care le au atunci când interacţionează cu forţele de ordine, în contextul protestelor ce au izbucnit în SUA după moartea afro-americanului George Floyd. 

Donaţia lui Dorsey se alătură celor făcute de alte celebrităţi, precum The Weeknd, Drake, Ryan Reynolds, Blake Lively, Chrissy Teigen. Sundar Pinchai, CEO Google, a anunţat şi el o donaţie de 12 milioane de dolari. 

Jack Dorsey are şi el de câştigat de pe urma propriei generozităţi, având beneficii imediate în ceea ce priveşte taxele. Pentru a dona 28% din avere, el îşi va vinde treptat acţiunile unei alte companii pe care o deţine, iar fondurile vor fi alocate prin fundaţia sa Start Small. Tehnica filantropică este una populară în Silicon Valley, pentru că astfel de fundaţii nu sunt obligate să raporteze autorităţilor modul în care sunt cheltuite sumele gestionate, permiţând folosirea acestora pentru a face lobby sau chiar a investi pentru a obţine profit, după cum subliniază unii experţi. Totuşi, Dorsey a promis transparenţă, sumele fiind alocate potrivit unui tabel distribuit online.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici