Jaf armat pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Au fost furate 22 de kilograme de aur - FOTO

Un jaf armat a avut loc, marţi dimineaţă, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 83, un autoturism care transporta bijuterii pentru o firmă fiind oprit de persoane mascate şi înarmate aflate într-un alt autoturism.

8651 afișări
Imaginea articolului Jaf armat pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Au fost furate 22 de kilograme de aur - FOTO

Jaf armat pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Au fost furate 22 de kilograme de aur (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş comisar-şef Dănuţ Dinu, s-a stabilit, în urma cercetărilor făcute la locul jafului, că maşina transporta 22 de kilograme de bijuterii din aur, şi nu 43 de kilograme cât se anunţase iniţial.

"În urma cercetărilor desfăşurate de către noi la faţa locului rezultă că maşina transporta 22 de kilograme de bijuterii din aur, aşa rezultă din controlul documentaţiei de transport, deci nu au fost 43 de kilograme aşa cum s-a crezut iniţial", a spus Dinu.

El a precizat că din declaraţiile celor doi lucrători ai firmei de bijuterii o societate din Bucureşti a reieşit că marfa trebuia să ajungă la Râmnicu Vâlcea.

"În acest moment, cei doi angajaţi ai firmei sunt audiaţi de către poliţişti, iar căutările celor trei persoane mascate care au furat marfa continuă", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş.

De asemenea, cele două persoane aflate în maşina atacată au spus că autoturismul cu care atacatorii au venit la faţa locului ar fi marca Honda, de culoare neagră.

Marţi, în jurul orei 10.50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş a fost sesizat cu privire la faptul că la kilometrul 83, pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, două persoane care se deplasau cu un VW Passat au fost oprite în trafic de trei bărbaţi care se aflau într-un alt autoturism, de culoare neagră.

"Aceştia aveau feţele acoperite şi, prin ameninţare, au luat din portbagajul autoturismului oprit cantitatea de 22,7 kg. de bijuterii, despre care victimele afirmă că sunt din aur", precizează Poliţia Română.

Totodată, cei trei au deposedat victimele şi de cheile autoturismului cu care acestea se deplasau, dispărând în direcţia Piteşti.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş care continuă cercetările, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Au fost instituite filtre în judeţele limitrofe şi dispuse măsuri concrete prevăzute pentru astfel de situaţii, pentru identificarea şi prinderea suspecţilor, la acest moment neexistând niciun fel de informaţii suplimentare.

Bijuteriile furate aparţin unei firme din Bucureşti, Diamanti Veri, condusă de un cetăţean turc, susţin surse judiciare, care au precizat că aurul nu era asigurat.

Valorea bijuteriilor furate ar depăşi un milion de euro.

Firma Diamanti Veri, proprietară a bijuteriilor furate, marţi dimineaţă, dintr-o maşină pe Autostrada Bucureşti - Piteşti, aparţine în totalitate unui cetăţean turc, are capital social minim şi este înregistrată într-un apartament de bloc din Sectorul 4 al Capitalei.

Conform site-ului Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), firma Diamanti Veri SRL are sediul în strada Pridvorului numărul 62, scara A, etaj 7, apartament 25, Sector 4.

Firma a fost înfiinţată în 15 iulie 2010, de un cetăţean turc pe nume Ayhan Numan, născut în Tarsus, în Turcia, în 1963.

Pe un site destinat comerţului cu bijuterii en gros apare numele unei alte persoane ca fiind reprezentant al firmei: Huseyin Karabacak. Niciunul dintre reprezentanţii firmei nu a putut fi contactat până la transmiterea acestei ştiri pentru a da detalii despre transportul de bijuterii interceptat şi jefuit pe Autostrada Bucureşti - Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici