Jandarmeria oferă noi explicaţii despre protestul poliţiştilor din faţa Palatului Cotroceni

Jandarmii din Capitală îi contrazic pe poliţiştii care au protestat miercuri în faţa Palatului Cotroceni şi afirmă că folosirea articolelor pirotehnice pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere este interzisă, motiv pentru care a aplicat sancţiuni protestatarilor.

1758 afișări
Imaginea articolului Jandarmeria oferă noi explicaţii despre protestul poliţiştilor din faţa Palatului Cotroceni

„Conform prevederilor protocolul încheiat, protestul de astăzi era autorizat să se desfăşoare în perimetrul Statuii Leul . Pe timpul protestului, participanţii au părăsit zona delimitată şi au manifestat în zona pietonală de lângă intrarea în Palatul Cotroceni. Conform prevederilor Legii nr. 60/1991privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice (republicată), constituie contravenţie <nerespectarea orelor de desfăşurare, traseelor de deplasare sau locului şi perimetrului destinat adunării publice>. De asemenea, conform aceleaşi legi, organizatorul trebuie <să interzică participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora>”, transmite Jandarmeria Bucureşti.

Mai mult, Jandarmeria afirmă că, în conformitate cu art. 34, alin. (2), lit. f din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive,(republicată) se interzice folosirea articolelor pirotehnice pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane.

Pe baza acestor prevederi, Jandarmeria Bucureşti a aplicat ”sancţiunile legale”, conchide comunicarea Jandarmeiria Bucureşti.

Jandarmii au dat patru amenzi în valoare de 10.000 de lei sindicaliştilor din Poliţie care au protestat, miercuri, în faţa Palatului Cotroceni, pentru că au folosit fumigene.

Potrivit Jandarmeriei Bucureşti, au fost aplicate patru amenzi organizatorilor protestului în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea perimetrului adunărilor publice şi instigarea participanţilor de a părăsi locul special destinat şi de a se manifesta astfel încât să tulbure ordinea publică.

Sute de poliţişti au protestat miercuri la Palatul Cotroceni, alături de alţi sindicalişti din sistemul de apărare şi ordine publică, faţă de decizia de îngheţare a salariilor şi tăierea sporurilor. Câţiva sindicalişti din Poliţie s-au certat şi s-au îmbrâncit cu jandarmii: „au primit ordin să ne gazeze”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici