Jandarmerie: Interdicţii pentru cinci fani stelişti, pentru alţi trei s-a început urmărirea penală

Jandarmeria a început întocmirea documentelor pentru urmărirea penală în cazul a trei suporteri stelişti, iar alţi cinci fani au primit interdicţie de intrare pe stadioane pentru un an, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache.

77 afișări
Imaginea articolului Jandarmerie: Interdicţii pentru cinci fani stelişti, pentru alţi trei s-a început urmărirea penală

Jandarmerie: Interdicţii pentru cinci fani stelişti, pentru alţi trei s-a început urmărirea penală (Imagine: Laurentiu Mich/Arhiva Mediafax Foto)

La partida de duminică, jandarmii au aplicat în total 13 amenzi, în valoare totală de 3.100 de lei, cinci suporteri fiind sancţionaţi complementar cu măsura interzicerii accesului pe stadioane timp de un an.

"În urma incidentelor petrecute duminică seară, în zona stadionului, înaintea meciului, au fost reţinuţi 6 suporteri de la Peluza Sud, care refuzaseră controlul corporal şi au provocat incidente în tramvaiul 41. Au fost aruncate mai multe pietre şi un autoturism a fost avariat. Pentru trei dintre ei s-a început întocmirea documentelor de constatare necesare urmăririi penale pentru loviri şi alte violenţe. Pentru alţi trei s-au aplicat amenzi totale în valoare de 600 de lei pentru participare la scandal şi s-a aplicat complementar măsura interzicerii pe arenele sportive pentru o perioadă de un an", a declarat Enache.

Incidente au existat şi în interiorul arenei din Bulevardul Ghencea. "În total au fost aplicate 13 amenzi, în valoare de 3100 de lei, pentru cinci dintre suporteri aplicându-se măsura complementară de interzicere pe arenele sportive pentru un an, trei pentru participarea la incidentul din tramvaiul 41, unul pentru ascunderea feţei cu obiecte de îmbrăcăminte şi unul pentru încercarea de a pătrunde pe teren. Patru sancţiuni cu amendă au fost aplicate pentru intrarea pe stadion în stare de ebrietate, trei pentru participare la scandal, una pentru pătrunderea pe stadion fără documente de acces, una pentru ascunderea feţei cu obiecte de îmbrăcăminte, una pentru introducerea de banere cu mesaje obscene, una pentru încercarea de pătrundere pe suprafaţa de joc, una pentru refuzul legitimării şi una aplicată unui steward pentru nerespectarea obligaţiilor din planul de acţiune", a mai spus purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti.

Înainte de a intra în stadion, pentru a asista la meciul Steaua - Universitatea Cluj, din etapa a XI-a a Ligii I, un grup de aproximativ 50-60 de suporteri stelişti din Peluza Sud a refuzat controlul corporal din motive necunoscute. Aceleaşi persoane au urcat apoi în tramvaiul 41 unde au provocat un incident, ceea ce a condus la intervenţia jandarmilor din zonă. Suporterii au coborât din tramvai, o parte dintre ei fiind reţinuţi pentru identificarea lor şi a faptelor comise.

Formaţia Steaua Bucureşti a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 4-1 (2-0), echipa Universitatea Cluj, într-un meci contând pentru etapa a XI-a a Ligii I.

Golurile steliştilor au fost marcate de Papp '12, Szukala '31, Ad. Popa '65 şi Keşeru '74, în timp ce pentru clujeni a înscris Bucşa '59.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici