Jandarmii au găsit cadravrul unui bărbat care ar putea fi unul dintre fraţii dispăruţi în Munţii Făgăraş în urmă cu o săptămână

Cadavrul unui bărbat, care se presupune că este unul dintre cei doi fraţi din judeţul Mureş care au dispărut, de o săptămână, în Munţii Făgăraş, a fost găsit, sâmbătă, de jandarmii montani, în zona Fereastra Mică, căutările în zonă fiind extinse, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2416 afișări
Imaginea articolului Jandarmii au găsit cadravrul unui bărbat care ar putea fi unul dintre fraţii dispăruţi în Munţii Făgăraş în urmă cu o săptămână

Jandarmii au găsit cadravrul unui bărbat care ar putea fi unul dintre fraţii dispăruţi în Făgăraş (Thomas Dan/ Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braşov, Ciprian Aldea, jandarmii montani au găsit cadavrul unui bărbat în zona sub Fereastra Mică din Munţii Făgăraş, însă deocamdată acesta nu a fost identificat oficial.

„Nu ştim exact cine este victima. Nu avem certitudinea că este unul dintre cei doi căutaţi. Jandarmeria Montană cu efective mărite, alături de Salvamont, continuă perierea zonei. Comunicarea cu efectivele din teren se face greoi, din cauza lipsei semnalului în zonă“, a spus reprezenantul IJJ Braşov.

Cadavrul va fi coborât la poalele muntelui de unde va fi preluat de Serviciul de Medicină Legală Braşov.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Grupării Mobile de Jandarmi Braşov, Laurenţiu Stoian, echipele de salvatori au sistat căutările, în jurul orei 13.30, deoarece a început viscolul, căutăriile urmând să fie reluate în cursul zilei de duminică.

Cei doi fraţi dispăruţi sunt din judeţul Mureş şi au plecat sâmbătă, într-o drumeţie în Munţii Făgăraş, încercând să ajungă pe vârful Moldoveanu.

Căutările celor doi turişti au început luni dimineaţa, după ce familia acestora a sunat la serviciul de urgenţă 112 deoarece nu a mai putut lua legătura niciunul dintre ei.

Timp ce 3 zile ei au fost căutaţi şi de elicopterele MAI, special echipate pentru misiuni de salvare.

Fraţii au plecat din localitatea Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, unde au lăsat maşina cu care veniseră şi care aparţine unei societăţi comerciale.

Apoi, cei doi au urcat pe Valea Sâmbetei şi de atunci nu mai ştie nimeni de ei.

Misiunea echipelor de salvatori este extrem de periculoasă, în zonă existând pericol de avalanşe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici