Jandarmii harghiteni şi salvamontiştii au căutat şi au găsit cinci tinere rătăcite pe munte. În ce stare erau

  • Căutarea a fost îngreunată de lipsa semnalului telefonic pe zone întinse şi de lăsarea întunericului.
  • Tinerele erau echipate corespunzător şi nu au necesitat îngrijiri medicale, fiind doar speriate.
1954 afișări
Imaginea articolului Jandarmii harghiteni şi salvamontiştii au căutat şi au găsit cinci tinere rătăcite pe munte. În ce stare erau

Jandarmii harghiteni din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roşu şi salvamontiştii din cadrul Salvamont Gheorgheni au căutat şi găsit, sâmbătă, 8 august, cinci tinere, cu vârste cuprinse între 25 şi 29 de ani, din judeţul Iaşi care s-au rătăcit pe munte.

În jurul orei 18:00, prin intermediul Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, jandarmii harghiteni erau anunţaţi de către o tânără din judeţul Iaşi despre faptul că, un grup de cinci fete plecate într-o drumeţie pe munte nu mai reuşesc să revină pe traseul spre Lacu Roşu.

Din primele indicii furnizate a reieşit că acestea s-ar afla în zona Hăşmaşu Negru, pe traseul turistic marcat cu bulina albastră, la o distanţă aproximativă de 8 kilometri de staţiune, în afara traseului montan marcat. Acestea au spus că au fost deviate de la traseu de nişte copaci căzuţi. Deşi le-a fost comunicat să rămână la locul indicat de către ele, cele cinci tinere au ales să se deplaseze în continuare.

La sosirea jandarmilor, tinerele erau plecate, jandarmii verificând împrejurimile Poienei Albe, dar acestea nu au fost găsite. S-a reuşit luarea legăturii cu una dintre tinere, care le-a dat indicii noi despre zona unde s-ar afla, jandarmii reuşind să le găsească în zona vârfului Hăşmaşu Mare, la circa 3 kilometri de zona iniţială.

Căutarea a fost îngreunată de lipsa semnalului telefonic pe zone întinse şi de lăsarea întunericului.

Tinerele erau echipate corespunzător şi nu au necesitat îngrijiri medicale, fiind doar speriate, la acţiune fiind prezenţi şi Salvamont Gheorgheni.

La ora 23:00 tinerele au fost readuse în parcarea unde se afla autoturismul lor, acestea plecând spre locul unde erau cazate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici