Japonia va declara stare de urgenţă, însă fără amenzi! Ţara va publica LISTA RUŞINII, cu numele celor care nu respectă regulile

  • Premierul japonez Shinzo Abe este de aşteptat să declare luni stare de urgenţă din cauza coronavirusului
  • Autorităţile locale vor avea mai multe pârghii prin care vor putea să îi oblige pe oameni să stea acasă
24161 afișări
Imaginea articolului Japonia va declara stare de urgenţă, însă fără amenzi! Ţara va publica LISTA RUŞINII, cu numele celor care nu respectă regulile

Japonia va declara stare de urgenţă, însă fără amenzi! Ţara va publica LISTA RUŞINII, cu numele celor care nu respectă regulile

Premierul japonez Shinzo Abe este de aşteptat să declare luni stare de urgenţă din cauza coronavirusului. Astfel, autorităţile locale vor avea mai multe pârghii prin care vor putea să îi oblige pe oameni să stea acasă şi pe companii să sisteze lucrul, scrie Reuters. 

Însă, în perioada de carantină, se va face mai degrabă apel la respectul pentru autoritate al japonezilor. Nu este de aşteptat să fie instituite amenzi care să îi oblige să respecte regulile. 
 
Guvernatorii provinciilor grav afectate vor putea cere oamenilor să stea în case, vor putea să închidă şcolile şi instituţiile publice şi să anuleze diverse evenimente. 
 
Totodată, legile japoneze permit publicarea numelor celor care nu respectă regulile, dar nu permit amendarea sau arestarea celor care se abat de la reguli. 
 
Legile japoneze permit totodată autorităţilor locale să coordoneze comercializarea produselor esenţiale, cum ar fi mâncarea sau medicamentele.
 
De asemenea, sunt permise exproprieri, aşa încât terenul sau clădirea în cauză să fie folosită de sistemul medical. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici