Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta, cea mai mare sărbătoare regală din istoria modernă, cu 500 de cai şi 1.000 de dansatori şi muzicieni

  • Evenimentul va avea loc în mai 2022, dar pregătirile se află într-un stadiu avansat.
  • Pentru a reflecta diversitatea Regatului Unit, vor fi pectacole din Oman până în Norvegia.
  • Iar în luna iunie vor urma patru zile de sărbătoare naţională, cu alte evenimente.
3193 afișări
Imaginea articolului Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta, cea mai mare sărbătoare regală din istoria modernă, cu 500 de cai şi 1.000 de dansatori şi muzicieni

Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta, cea mai mare sărbătoare regală din istoria modernă, cu 500 de cai şi 1.000 de dansatori şi muzicieni

Va fi cea mai mare sărbătoare regală din istoria modernă: patru zile de festivităţi şi ceremonii la Castelul Windsor, pentru a marca Jubileul de platină, care este cea de-a 70-a aniversare a Reginei Elisabeta. Pregătirile pentru marele eveniment, care va avea loc în luna mai a anului viitor, sunt acum într-un stadiu avansat.

Iar Palatul Buckingham a început să dezvăluie detaliile. Subiecţii vor asista la un „galop prin istorie”, de la Elisabeta I până în prezent, dezvăluit într-un spectacol „foarte teatral”, cu elemente de „distracţie şi umor respectuos”.

Vor fi angajaţi 500 de cai şi o mie de dansatori şi muzicieni, care vor defila Cavaleria Regală şi artileria de cai, dar vor fi implicate şi vedete din spectacol, de la Helen Mirren la Stephen Fry: un spectacol care vrea să reflecte „diversitatea Marea Britanie ”şi care va vedea, prin urmare, spectacole din Oman, Azerbaidjan, Bahrain, Franţa, Norvegia, Elveţia şi Canada.

Număr de Bollywood

Şi „un mare număr în stil Bollywood”, direct din India, nu poate lipsi. Desigur, vor fi prezenţi şi ceilalţi membri ai familiei Reginei, dar şi caii şi poneii ei personali.
Pregătirea pentru Jubileu a început chiar acum doi ani: un semn în plus că Elizabeth nu are intenţia de a abdica, cel puţin nu în viitorul imediat, în ciuda celor 95 de ani.
Regina a fost constant informată despre pregătiri şi ceremonia îi va reflecta gusturile. Va fi o sărbătoare a lungii domnii a Elisabetei, dar şi un panaceu pentru naţiunea încercată de doi ani de pandemie.

Cu toate acestea, cea mai fericită dintre toate pare a fi însăşi Elisabeta. Suveranul a suferit în special de lockdown, închisă în castelul Windsor, departe de contactul cu publicul. Şi acum, când a reuşit să se arate şi să cunoască din nou oamenii, arată o formă mai bună ca oricând.

Moartea recentă a lui Filip nu a determinat-o să se închidă în doliu. Dimpotrivă, Elisabetta arată un zâmbet, umor şi prezenţă mintală ca niciodată. Pentru ea, nu este vorba doar de a strânge din dinţi şi de a merge mai departe, ci de a proiecta optimism, determinare.

Nu îi lipseşte sănătatea, în ciuda vârstei sale, iar suverana are toată intenţia de a continua, atâta timp cât puterea ei o va susţine: Platinum Jubilee promite să nu fie ultimul.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici