Jucătoare de rugby din Australia, suspendată pentru că a jignit-o pe Regina Elisabeta a II-a

O jucătoare de rugby din Australia a fost suspendată pentru o postare pe reţelele de socializare care conţine o jignire la adresa Reginei Elisabeta a II-a, potrivit CNN.

1947 afișări
Imaginea articolului Jucătoare de rugby din Australia, suspendată pentru că a jignit-o pe Regina Elisabeta a II-a

O jucătoare australiană din liga de rugby a fost suspendată pentru un meci în urma unui mesaj publicat pe reţelele de socializare. În mesajul publicat după moartea reginei, jucătoarea s-a referit la monarh ca la un „câine prost".

Caitlin Moran, care joacă pentru Newcastle Knights, a făcut remarcile dispreţuitoare la adresa reginei într-o postare pe Instagram. Ulterior, mesajul a fost şters, potrivit unor informaţii din presa australiană.

Zilele trecute, autorităţile sportive au anunţat că intenţionează să o interzică pe Moran pentru un meci şi să îi dea o amendă echivalentă cu 25% din contractul ei.

De asemenea, jucătoarea de 25 de ani va trebui să participe la programe de educaţie şi de formare privind utilizarea reţelelor sociale şi responsabilităţile de sportivă profesionistă. Autorităţile au precizat că amenda va fi suspendată dacă sportiva va participa la aceste programe.

„Indiferent de opiniile personale, toţi jucătorii şi oficialii trebuie să respecte standardele profesionale care se aşteaptă de la ei şi, cu această ocazie, comentariile publice făcute de jucătoare au adus prejudicii jocului", au explicat autorităţile.

Jucătoarea nu a comentat decizia. Echipa sa a anunţat că susţine interdicţia de un meci şi amenda cu suspendare, confirmând că Moran nu va juca în meciul de duminică.

Cu toate acestea, Asociaţia Jucătorilor de Rugby League a calificat pedeapsa drept „mult prea severă" şi „disproporţionată", potrivit Sydney Morning Herald, în timp ce antrenorul principal Ronald Griffiths a sărit în sprijinul jucătoarei care are origini indigene.

„Relaţia dintre populaţia indigenă şi monarhie este cu siguranţă una complicată", a declarat Griffiths.

Pentru unii indigeni australieni, monarhia britanică este o amintire dureroasă a perioadei coloniale. Coloniştii britanici au sosit în Australia în 1788 şi mii de indigeni au fost ucişi în timpul colonizării ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici