Judecarea dosarului transferurilor de jucători, amânată pentru 14 octombrie

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au amânat, luni, pentru 14 octombrie judecarea dosarului transferurilor de jucători, în care opt oameni de fotbal sunt acuzaţi de înşelăciune de către procurorii anticorupţie.

290 afișări
Imaginea articolului Judecarea dosarului transferurilor de jucători, amânată pentru 14 octombrie

Judecarea dosarului transferurilor de jucători, amânată petnru 14 octombrie

La termenul de luni al procesului privind transferurile de jucători, aflat în rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, s-au prezentat Ioan Becali, Victor Becali, George Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica şi Gheorghe Popescu, dintre oamenii de fotbal acuzaţi lipsind Jean Pădureanu şi Gheorghe Nețoiu.

Potrivit avocatului lui Neţoiu, acesta nu a putut fi prezent la instanţă deoarece a fost reţinut la Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor.

Jean Pădureanu şi George Copos au depus o solicitare de acordare a unui nou termen, pentru că nu au putut fi reprezentaţi de apărători. În plus, George Copos şi Cristian Borcea nu au avut la ei acte de identitate.

Procurorul a solicitat Curţii acordarea unor termene scurte pentru soluţionarea cât mai rapidă a cauzei.

Judecătorii Curţii de Apel au apreciat că sunt neîntemeiate lipsa lui Pădureanu şi cererile de acordare a unui nou termen făcute de Copos şi Pădureanu, urmând să fie trimisă o adresă către Baroul Bucureşti pentru ca cei doi să primească apărători din oficiu.

Instnaţa a stabilit ca discuţiile în acest dosar să continue în 14 octombrie, de la ora 14.00.

"Eu sunt mulţumit de evoluţia dosarului. Aş fi vrut să continuăm azi. Mă bucură faptul că se precipită un pic termenele astea, pentru că nu vreau să beneficiez de niciun nou Cod Penal, aşa cum vorbeşte lumea. Eu am spus de când a început acest proces că sunt pentru rezolvarea lui cât mai grabnică şi sunt în continuare pentru rezolvarea lui. Acei martori trebuie să vină şi să spună dacă au avut vreun contact cu mine", a declarat Ioan Becali, la Curtea de Apel.

La 11 septembrie, magistraţii Viorica Costiniu şi Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucureşti, desemnaţi să rejudece dosarul transferurilor de jucători, au fost schimbaţi, după ce au făcut cereri de abţinere, pe motiv că au judecat şi prima dată apelul, începerea discuţiilor fiind amânată atunci pentru 7 octombrie.

Dosarul privind transferurile de jucători, în care opt oameni de fotbal sunt acuzaţi de înşelăciune de către procurorii anticorupţie, a fost repartizat, după trimiterea cauzei la Curtea de Apel pentru rejudecare, completului format din judecătorii Viorica Costiniu şi Constantin Luchian Constantinescu. Aceştia au făcut însă parte şi din completul care a judecat în apel dosarul transferurilor de jucători, astfel că au formulat cereri de abţinere.

Cererile acestora au fost admise de către un alt complet al Curţii de Apel Bucureşti, iar dosarul a reintrat pe filiera repartizării aleatorii, cauza urmând să fie judecată de magistraţii Anca Alexandrescu şi Codruţa Strîmb.

La 20 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis să trimită dosarul transferurilor de jucători, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care, în noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecaţi pentru înşelăciune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici