Judecătoare exclusă din magistratură pentru afirmaţii lipsite de decenţă

  • Judecătoarea Ileana Alexandru, de la Tribunalul Călăraşi, exclusă din magistratură pentru afirmaţii lipsite de decenţă.
  • Timp de doi ani, judecătoarea Ileana Alexandru a formulat cereri cu conţinut inadecvat ori a făcut afirmaţii lipsite de respect şi decenţă în cadru profesional.
  • Tot azi, CSM i-a mai pedepsit Neluţa Marinica Tudorache, fostă judecătoare la Tribunalul Călăraşi, şi pe un alt judecător de la Tribunalul Călăraşi, Alecxandru Petronel.
5081 afișări
Imaginea articolului Judecătoare exclusă din magistratură pentru afirmaţii lipsite de decenţă

Potrivit unui comunicat al CSM, în sarcina judecătoarei Ileana Alexandru s-a reţinut prin acţiunea disciplinară că, în perioada iulie 2019 - aprilie 2021, a formulat singură sau împreună cu alte persoane, în mod sistematic, repetitiv, nenumărate cereri, nefundamentate în fapt şi în drept, cu conţinut inadecvat ori a făcut afirmaţii lipsite de respect şi decenţă în cadrul întrunirilor cu caracter profesional.

De asemenea, Ileana Alexandru este acuzată că a formulat cereri cu conţinut defăimător sau jignitor ori a făcut anumite afirmaţii de acest gen cu ocazia judecării cauzelor cu care a fost învestită, prin diferite cereri adresate unor organe, instituţii ori autorităţi sau prin cereri în care solicita răspunsuri privind fapte ipotetice sau bazate pe zvonuri; a acordat termene de judecată pentru motive neprevăzute de lege ori a acordat termene de judecată nejustificate în cadrul procedurii de soluţionare cererilor de abţinere.

De asemenea, CSM a sancţionat un alt judecător de la Tribunalul Călăraşi, Alecxandru Petronel, cu "retrogradarea din gradul profesional de tribunal în gradul profesional de judecător", urmând ca acesta să fie mutat la Judecătoria Călăraşi.

În plus, Neluţa Marinica Tudorache - fostă judecătoare la Tribunalul Călăraşi - a fost sancţionată cu diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25%, pentru o perioadă de 1 an, însă această sancţiune nu se va mai aplica.

Cei trei magistraţi pot ataca decizia CSM la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici