Judecătoarea Camelia Bogdan, mutată de la Secţia penală la cea de contencios administrativ a CAB

Judecătoarea Camelia Bogdan a fost mutată de la Secţia penală la cea de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti, reprezentanţii instanţei spunând că mutarea este una temporară, datorată deficitului de magistraţi.

2134 afișări
Imaginea articolului Judecătoarea Camelia Bogdan, mutată de la Secţia penală la cea de contencios administrativ a CAB

Judecătoarea Camelia Bogdan, mutată de la Secţia penală la cea de contencios administrativ a CAB (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Decizia a fost luată de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti, Camelia Bogdan, care era membru al Secţiei a II-a penală, urmând să se ocupe de dosare de la Secţia contencios administrativ.

Potrivit site-ului Curţii de Apel Bucureşti, la Secţia a II-a penală sunt 22 de magistraţi, inclusiv Camelia Bogdan, iar la Secţia de contencios administrativ sunt 40 de judecători.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Bucureşti, Daniel Grădinaru, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că decizia a fost luată întrucât s-a constatat un deficit al numărului de judecători. Mutarea judecătoarei Camelia Bogdan este una temporară, timp de trei luni aceasta urmând să participe la şedinţele de judecată ale Secţiei de contencios administrativ, a precizat Grădinaru, arătând că nu este prima dată când se ia o asemenea decizie.

Tot la Secţia de contencios administrativ a fost mutat şi judecătorul Ciprian Alexandru Ghiţă, care l-a condamnat pe fostul judecător Mircea Moldovan la 22 de ani de închisoare.

Mutarea ar fi fost decisă întrucât la Secţia de contencios administrativ există un volum mai mare de muncă, iar cei doi magistraţi au fost aleşi pentru că au experienţa necesară.

"Am constatat, în urma unor verificări statistice, o creştere a încărcăturii de dosare la Secţia de contencios administrativ şi fiscal, iar în acest context, Colegiul de conducere a hotărât întrunirea pentru găsirea unor măsuri care să ducă la echilibrarea activităţii în această secţie. (...) În şedinţa din 20 octombrie, am discutat pe larg chestiunile, iar vicepreşedinţii de secţie au propus judecători care să activeze temporar la Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Vicepreşedintele Secţiei civile, doamna judecător Mariana Constantinescu, a propus şi ea magistraţi din secţia dumneaei, iar eu i-am propus pe magistraţii Bogdan şi Ghiţă, de la Secţia a II-a penală. Mutarea este doar temporară, pe o perioadă de trei luni, după cele trei luni urmând să se facă o reevaluare a activităţii pe secţie şi să se stabilească noi decizii", a declarat, pentru MEDIAFAX, judecătorul Daniel Grădinaru, vicepreşedintele CAB.

Magistratul a precizat că judecătoarea Camelia Bogdan are posibilitatea legală de a contesta această decizie. "Noi nu ştim ca până la acest moment să fi făcut vreun demers în acest sens", a adăugat Grădinaru.

Camelia Bogdan a făcut parte din completul care a judecat dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare, Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, a primit o pedeapsă de opt ani, iar fostul ministru Sorin Pantiş a fost condamnat la şapte ani de închisoare. Dosarul privind privatizarea ICA a fost judecat din 1 iulie 2014 de completul format din magistraţii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, aceştia fiind desemnaţi după ce preşedintele completului iniţial, Stan Mustaţă, a fost arestat pentru trafic de influenţă, iar celălalt membru, Florică Duţă, s-a pensionat. Dan Voiculescu a contestat modul în care a fost repartizat dosarul ICA celor doi magistraţi, însă contestaţia a fost respinsă, iar Inspecţia Judiciară a stabilit că repartizarea s-a făcut corect.

Printre dosarele care au fost judecate de Camelia Bogdan mai sunt cel privind transferurile de fotbalişti şi cel în care omul de afaceri Cătălin Chelu a fost condamnat la şase ani de închisoare în dosarul "Mită la MAI", pentru tentativa de mituire a fostului secretar de stat în Ministerul de Interne Dan Valentin Fătuloiu.

În dosarul "Carom", Camelia Bogdan a dispus extinderea sechestrului asupra averilor lui Ovidiu Tender şi Marian Iancu.

Camelia Bogdan a fost şi în completul care a confirmat măsura arestării preventive a lui Sorin Oprescu, care fusese luată în 6 septembrie, în dosarul în care primarul suspendat al Capitalei este acuzat de luare de mită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici