Judecătoarea care l-a eliberat din arest pe Hayssam, promovată la ICCJ

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, joi, promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecătoarei Sofica Dumitraşcu, cea care l-a eliberat din arest pe Omar Hayssam, condamnat în final, în lipsă, la 20 de ani de detenţie, pentru implicare în răpirea a trei reporteri la Bagdad.

76 afișări
Imaginea articolului Judecătoarea care l-a eliberat din arest pe Hayssam, promovată la ICCJ

Hayssam, în timpul procesului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Judecătoarea Dumitraşcu de la Curtea de Apel Bucureşti a candidat în ultimii doi ani de mai multe ori pentru funcţia de magistrat la ICCJ, însă nu a fost admisă.

Joi, judecătoarea a candidat din nou pentru unul din cele şapte posturi vacante la Secţia penală a ICCJ, ea fiind declarată admisă, în urma interviului susţinut în faţa membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.

Sofica Dumitraşcu, a decis în 26 aprilie 2006 ca judecarea lui Omar Hayssam să se facă în stare de libertate, pe motive medicale, sirianul părăsind România la sfârşitul lunii iunie 2006.

Fuga lui Hayssam în Siria s-a soldat cu demisia şefilor serviciilor de informaţii, a procurorului general al României de atunci, Ilie Botoş, implicit cu sancţionarea disciplinară a procurorului Ciprian Nastasiu de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care este de puţin timp avocat.

Omar Hayssam este dat în urmărire internaţională în toate cele 186 de state afiliate OIPC Interpol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici