Judecătorii Corina Corbu şi Niculae Măniguţiu de la ICCJ, vizaţi în ancheta DNA

Judecătorii Corina Corbu şi Niculae Măniguţiu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt vizaţi în ancheta procurorilor anticorupţie referitoare la fapte de corupţie în legătură cu dosare aflate pe rolul Secţiei de Contencios Administrativ a ICCJ, a cărei preşedinte este Gabriela Bârsan.

899 afișări
Imaginea articolului Judecătorii Corina Corbu şi Niculae Măniguţiu de la ICCJ, vizaţi în ancheta DNA

Judecătorii Corina Corbu şi Niculae Măniguţiu de la ICCJ, vizaţi în ancheta DNA (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Pe de altă parte, procurorii fac verificări cu privire la magistratul care a divulgat faptul că s-au emis mandate de interceptare a judecătorilor de la instanţa supremă, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, susţin surse judiciare.

Corina Corbu a fost secretar general al Consiliului Superior al Magistraturii, ea promovând anul trecut la ICCJ în urma unei proceduri contestată vehement de magistraţi.

Corina Corbu este o apropiată a familiei Gabriela şi Corneliu Bârsan. Corbu şi-a dat doctoratul cu profesorul Bârsan.

În acest dosar, vineri, judecătoarea Iuliana Puşoiu, de la Secţia de Contencios Administrativ a ICCJ, a fost pusă oficial sub acuzaţie pentru infracţiunea de trafic de influenţă, respectiv că ar fi primit un colier şi o excursie în Malaezia de la un om de afaceri, în schimbul intervenţiei sale pentru obţinerea unor decizii favorabile afaceristului în dosarele pe care le avea la instanţa supremă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici