Judecătorul Adrian Bordea este noul vicepreşedinte al CSM

Judecătorul Adrian Bordea a fost ales, marţi, în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii cu 16 voturi "pentru" şi o abţinere.

1684 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Adrian Bordea este noul vicepreşedinte al CSM

Judecătorul Adrian Bordea este noul vicepreşedinte al CSM (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Oana Schmidt Hăineală, a anunţat, că în urma voturilor exprimate de membrii Plenului CSM, judecătorul Adrian Bordea este noul vicepreşedinte al Consiliului, acesta primind 16 voturi "pentru", un vot fiind de abţinere.

Înaintea alegerii noului vicepreşedinte al CSM, reprezentanţii Asociaţiei Magistraţilor din România au cerut retragerea candidaturii judecătorului Adrian Bordea.

Solicitarea Asociaţiei Magistraţilor din România a provocat dispute aprinse în CSM, membrii Consiliului cerând reprezentanţilor AMR să-i lase să decidă ei în cazul candidaturii lui Adrian Bordea.

Pe de altă parte, Adrian Neacșu a pus în discuţie revocarea preşedintelui CSM, Oana Schmidt Hăineală. El a susţinut, că prin votul dat în cazul revocării din CSM a judecătorilor Cristi Danileţ şi Alina Ghica s-a făcut o reparaţie.

Judecătorul Adrian Bordea, reprezentantul magistraţilor instanţei supreme în Consiliul Superior al Magistraturii, şi-a anunţat în 5 februarie candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici