Judecătorul Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj a fost arestat preventiv

Judecătorul Bogdan Diaconescu, de la Tribunalul Dolj, reţinut de procurorii DNA Craiova într-un dosar de corupţie în care au fost arestaţi un alt magistrat al aceleiaşi instanţe, Laurenţiu Anghel, şi doi avocaţi, a fost arestat preventiv marţi după-amiază, pe 29 de zile, de Curtea de Apel Craiova.

183 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj a fost arestat preventiv

Judecătorul Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj a fost arestat preventiv

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, judecătorul Aurel Ilie, sentinţa magistraţilor CA nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Aurel Ilie a mai spus că judecătorul Bogdan Diaconescu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţia de luare de mită.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel a adăugat că aşteaptă să vadă dacă judecătorul arestat va face recurs pentru a putea trimite apoi motivarea sentinţei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Judecătorul Bogdan Diaconescu de la Tribunalul Dolj a fost reţinut de procurorii DNA, Serviciul Teritorial Craiova, într-un dosar de corupţie în care au fost arestaţi un alt magistrat al aceleiaşi instanţe, Laurenţiu Anghel, şi doi avocaţi.

Magistratul Bogdan Diaconescu a fost reţinut într-un caz de corupţie în care au fost arestaţi judecătorul Laurenţiu Anghel şi avocaţii Ion Militaru şi Octavian Tiberius Ciucă.

Ei sunt învinuiţi într-un caz de corupţie în care un deţinut din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, Sergiu Stănăgoi, ar fi intervenit, prin cei doi avocaţi, la judecătorul Laurenţiu Anghel, care, la rândul său, urma să vorbească, în favoarea deţinutului, cu judecătorul Bogdan Diaconescu, pentru obţinerea unei pedepse mai uşoare, a declarat Mircea Gacea, avocatul judecătorului arestat.

Judecătorul Laurenţiu Anghel este cercetat pentru trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită, iar cei doi avocaţi sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă. Cei trei au fost arestaţi preventiv în 6 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici