Judecătorul CSM Evelina Oprina, mesaj de Ziua Justiţiei: 2019 este un an trist în care auzim despre protocoale secrete

Judecătorul CSM Evelina Oprina spune, de Ziua Justiţiei, că anul 2019 este unul trist, în care se vorbeşte despre protocoale secrete, probe nelegale şi completuri de judecători alcătuite în afara legii, însă a adăugat că respectul faţă de reguli trebuie să guverneze pentru o lume liberă.

492 afișări
Imaginea articolului Judecătorul CSM Evelina Oprina, mesaj de Ziua Justiţiei: 2019 este un an trist în care auzim despre protocoale secrete

Judecătorul CSM Evelina Oprina, mesaj de Ziua Justiţiei: 2019 este un an trist în care auzim despre protocoale secrete

„Sunt 25 de ani de când într-o zi ca cea de azi justiţia ar trebui să îmbrace haine de sărbătoare. 2019 este, însă, un an trist, marcat de frământări, nelinişti, în care tot mai mult auzim şi citim despre protocoale secrete, probe nelegal culese, complete alcătuite în afara legii şi magistraţi cercetaţi penal. Respectul faţă de reguli şi supremaţia legii trebuie să rămână singurele comandamente ale noastre ca înfăptuitori de justiţie, singurele valori fundamentale pentru o lume cu adevărat liberă”, a scris Evelina Oprina pe Facebook.

Judecătorul CSM a mai notat că Ziua Justiţiei este, în primul rând, ziua colegilor judecători, care ştiu că starea, „demnitatea şi responsabilitatea funcţiei lor îi obligă la a asigura cetăţenilor care păşesc în sălile de judecată o justiţie dreaptă şi echilibrată”.

„Palatul de justiţie este locul care trebuie să respire dreptate şi echitate şi să nu îngăduie lupte străine misiunii nobile pe care suntem mandataţi să o îndeplinim. Spuneam la începutul mandatului meu de membru în Consiliul Superior al Magistraturii că independenţa judecătorului este înainte de toate o problemă de caracter şi nu încetez să cred în acest lucru şi să sper că judecătorii acestei ţări sunt şi rămân devotaţi menirii deloc uşoare puse pe umerii lor. Ziua de astăzi este şi despre demnitate şi suveranitate naţională şi sper ca istoria să aşeze vremurile pe care le trăim în zona firească a căutărilor spre o independenţă cu adevărat reală”, a mai transmis Oprina.

Duminică, întregul sistem judiciar sărbătoreşte Ziua Justiţiei. Instituită în urmă cu 25 de ani, prin Hotărârea Guvernului nr. 364/1994, Ziua Justiţiei se organizează anual, în prima duminică a lunii iulie.

Taguri:
evelina oprina,
csm,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici