Judecătorul Florin Costiniu şi-a luat concediu de odihnă

Judecătorul Florin Costiniu, şeful Secţiei civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), anchetat în dosarul senatorului Cătălin Voicu, şi-a luat concediu de odihnă începând de joi, conducerea instanţei supreme aprobându-i cererea pe o perioadă de 15 zile, informează surse oficiale.

53 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Florin Costiniu şi-a luat concediu de odihnă

Judecătorul Florin Costiniu şi-a luat concediu de odihnă (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, judecătorul Florin Costiniu - care nu mai efectua lucrări ca preşedinte al Secţiei Civile a instanţei supreme de la debutul scandalului - a făcut o cerere de concediu de odihnă începând cu 1 aprilie, pentru 15 zile, astfel că magistratul nu va mai intra în şedinţele de judecată.

Conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a comunicat că a aprobat cererea, însă în privinţa judecătorului Cristian Jipa de la Secţia penală nu s-a făcut nicio cerere. Oricum, fiecare preşedinte de secţie gestionează situaţia, nefiind în competenţa preşedintelui să propună sau să dispună dacă magistraţii intră în şedinţă de judecată.

Cristian Jipa a avut şedinţă de judecată marţi, 30 martie.

În 22 martie, purtătorul de cuvânt al instanţei supreme a informat că atât timp cât faţă de cei doi nu s-a pus în mişcare acţiunea penală şi nici nu este declanşată vreo acţiune disciplinară, judecătorii intră în şedinţele de judecată programate.

Surse din cadrul instanţei supreme au declarat că numai în momentul în care CSM decide excluderea din magistratură a unui magistrat, se dispune suspendarea din funcţie a acestuia.

Inspectorii judiciari ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au finalizat verificările preliminare şi au transmis rezultatele, în privinţa celor doi judecători, Comisiei de Disciplină a Consiliului.

În 26 martie, doi inspectori s-au prezentat la sediul DNA pentru a studia actele din dosarul lui Cătălin Voicu.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Florica Bejinaru, spunea, săptămâna trecută, că au fost finaalizate verificările prealabile ale Inspecţiei Judiciare a CSM în cazul celor doi judecători de la Instanţa Supremă implicaţi în dosarul senatorului PSD Cătălin Voicu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici