Judecătorul Nicu Jidovu, martor în cazul senatorului Voicu

Judecătorul Nicu Jidovu, de la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, s-a prezentat, vineri, pentru audieri, la DNA, în legătură cu faptele de corupţie pentru care este acuzat şi arestat senatorul Cătălin Voicu, magistratul fiind citat în acest sens în calitate de martor.

1568 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Nicu Jidovu, martor în cazul senatorului Voicu

Judecătorul Nicu Jidovu, martor în cazul senatorului Voicu (Imagine:Lucia Efrim/Arhiva Mediafax Foto)

Surse judiciare au declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că procurorii anticorupţie audiază un judecător de la secţia penală a instanţei supreme, fiind vorba magistratul Nicu Jidovu, magistrat ce a format completul de judecată care a soluţionat definitiv dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI).

Joi, alţi patru magistraţi ai instanţei supreme au fost audiaţi ca martori, la DNA, în legătură cu acuzaţiile aduse de de procurorii anticorupţie fostului preşedinte al Secţiei civile de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Florin Costiniu, inculpat alături de senatorului Cătălin Voicu şi de oamenii de afaceri Marius Locic şi Costel Căşuneanu.

Senatorul Cătălin Voicu a fost arestat preventiv în 30 martie, fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Timp de trei zile au stat arestaţi şi Costiniu, Căşuneanu şi Locic, ICCJ stabilind apoi că aceştia pot fi cercetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie în stare de libertate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici