Julian Assange a fost găsit VINOVAT de încălcarea termenilor eliberării pe cauţiune şi riscă 12 luni de închisoare

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost găsit vinovat joi de Curtea de Justiţie din Londra de încălcarea termenilor eliberării pe cauţiune în anul 2012, după un ordin de extrădare în Suedia în baza unor acuzaţii de abuz sexual, riscând 12 luni de închisoare.

2419 afișări
Imaginea articolului Julian Assange a fost găsit VINOVAT de încălcarea termenilor eliberării pe cauţiune şi riscă 12 luni de închisoare

BREAKING Julian Assange a fost găsit VINOVAT de încălcarea termenilor eliberării pe cauţiune şi riscă 12 luni de închisoare

Assange, care a pledat nevinovat, va fi condamnat la o dată ulterioară, maximul pedepsei aferente acuzaţiei fiind de 12 luni de închisoare, relatează Reuters.

Ecuador: Existau cereri pentru extrădarea lui Assange

 

Administraţia din Ecuador susţine că nu era la curent că există cereri active de extrădare a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, informează site-ul agenţiei Reuters.

"În momentul luării deciziei de finalizare a procedurii de azil, exista un singur dosar în Marea Britanie, pentru încălcarea condiţiilor eliberării pe cauţiune în 2012", susţine Jose Valencia, ministrul ecuadorian de Externe.

Donald Trump: „Nu am nicio părere despre arestarea lui Julian Assange”

 

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat joi că nu are nicio părere în legătură cu arestarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, informează Reuters.

„Nu ştiu nimic despre WikiLeaks. Nu este treaba mea. Chiar nu am nicio părere”, a declarat Trump înaintea unei întâlniri cu liderul sud-coreean, Moon Jae-in.

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat joi de autorităţile britanice în incinta Ambasadei Ecuadorului din Londra, după ce i-a fost revocat dreptul de azil politic. Assange, care a petrecut ultimii şapte ani în Ambasada Ecuadorului, riscă acum extrădarea în Statele Unite, unde a fost acuzat de conspiraţie pentru furtul de secrete militare.

Theresa May: Arestul lui Julien Assange arată că nimeni nu e mai presus de lege

 

Prim-ministrul britanic Theresa May a salutat joi arestul fondatorului WikiLeaks, Julien Assange, şi a transmis că acest lucru demonstrează că nicio persoană nu se află mai presus de lege, conform Reuters.

„Sunt convinsă că toată lumea va saluta vestea că Poliţia Metropolitană l-a arestat pe Julian Assange, după aproape şapte ani petrecuţi în Ambasada Ecuadorului. Acest lucru ar trebui să demonstreze că în Marea Britanie, nimeni nu se află mai presus de lege”, a declarat May.

Administraţia din Ecuador a anunţat joi că cetăţenia lui Julian Assange a fost suspendată, acuzându-l pe fondatorul WikiLeaks că a colaborat cu mai mulţi membri ai organizaţiei pentru a destabiliza guvernul din Ecuador. Decizia a fost luată miercuri, a transmis ministrul de Externe din Ecuador, Jose Valencia.

Marea Britanie nu a cerut Ecuadorului să revoce azilul politic al lui Assange, a declarat joi un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May, decizia fiind luată în totalitate de Ecuador.

Un judecător britanic implicat în cazul lui Julian Assange a transmis că Statele Unite trebuie să îşi redacteze dosarul privind cererea de extrădare până la data de 12 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici