Jumătate de salariu pentru un avion care să salveze copii bolnavi. Câţi parlamentari au donat

  • Adelina Toncean de la Asociaţia Blondie strânge bani pentru a cumpăra un avion care să transporte copii bolnavi la operaţii, în străinătate
  • Adelina îi roagă pe parlamentari să doneze acestei cauze jumătate din salariul lor pe o lună
  • Pe perioada pandemiei, Adelina a strâns bani cu ajutorul unor firme pentru a achita 14 zboruri medicale private
  • Adelina Toncean: Este nevoie să arătăm oricui că într-un moment în care nimeni nu mai crede în nimic, Parlamentul este în stare să facă asta
747 afișări
Imaginea articolului Jumătate de salariu pentru un avion care să salveze copii bolnavi. Câţi parlamentari au donat

Jumătate de salariu pentru un avion care să salveze copii bolnavi! Din 465 de parlamentari, au donat 5!

Nu vreau să-ţi mai spun şi azi despre cazuri de Covid. Vreau să auzi o poveste cu micuţi salvaţi pe alte meleaguri, şi a unor aripi cel puţin deocamdată, atât de greu de cumpărat.

Nu o ştii pe Ioana, nu? Îţi spun eu despre ea. Are 2 ani. Într-o zi s-a trezit cu mâna umflată.  Era începutul unei suferinţe pe care şi un adult o poate duce cu greu. La începutul lui iulie medicii de la Marie Curie i-au descoperit micuţei o tumoră de 12 cm în torace, care îi apăsa aorta, plămânul şi traheea.

Mama Ioanei îţi spune că şansa ei a venit din străinătate, de la o clinică din Bologna, pentru că în ţară nu a putut fi operată din cauza complexităţii cazului. Dar cum să ajungi acolo repede? România nu are ambulanţă aeriană. Nicio problemă. A auzit Adelina Toncean, de la Asociaţia Blondie, de caz. A strâns bani de la oameni de bine şi a achitat un zbor medical pentru Ioana. Zborul vieţii acestui copil.Fetiţa a fost salvată în străinătate. La limită.

14 zboruri private pentru 14 cazuri ale unor copii care aveau nevoie de operaţii în străinătate sau aveau nevoie să ajungă în ţară. Unii..să moară în ţară, aproape de familie. E munca Adelinei din vremea pandemiei.

Adelina ştie că avem nevoie urgent de o ambulanţă aeriană. Costurile acestor drumuri sunt tot mai greu de achitat. Ea îşi duce acum visul ambiţios în Parlament, la vot. Unul de încredere. Îi roagă pe aleşi să doneze jumătate din salariul lor ca să poată da avans pentru un avion! Maşinăria costa în jur de 2 milioane de euro. Nu şi-a pierdut speranţa, chiar dacă, până acum, din peste 400 de parlamentari au donat ...5. 

Adriana,mama Ioanei, copil operat în străinătate: ”S-a învineţit toată, nu putea respira, mă căuta disperată să mă apuce de mâini, au intubat-o de urgenţă, noi am ajuns luni, trebuia operată joi dar de urgenţă au operat-o marţi. Ăsta a fost zborul vieţii ei! De asta este important să se spună da!”

Adelina Toncean, fondator Asociaţia Blondie: ”Noi ca ONG am făcut partea noastră, am făcut deja 14 zboruri şi nu am refuzat pe nimeni de când a început pandemia, e timpul să fim mai mulţi, să acceptăm, să facem un sacrificiu personal . E nevoie să arătăm oricui că într-un moment în care nimeni nu mai crede în nimic Parlamentul României este în stare să facă asta

 Bogdan Iulian Huţucă, parlamentar care şi-a donat tot salariul: ”Eu sunt convins că va fi urmat de toţi colegii ( nr acest gest). N-ai cum, n-ai cum, ce face Adelina, ce fac asociaţiile care se implică în astfel de situaţii este ceea ce noi nu putem face, câteodată nu ştim, câteodată habar nu avem, unora poate nu le pasă. Este consumul ei emotional, nu e simplu să empatizezi cu astfel de situaţii tragice”

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici