Video Jurnal de salvator. Ştefan Baută explică: Decontaminarea, obligatorie după fiecare misiune Covid-19

  • După fiecare intervenţie COVID, decontaminarea ambulanţei şi a echipajului este obligatorie
  • Salvatorul a ieşit din tură miercuri dimineaţă, după 24 de ore pe maşina de terapie intensivă
  • În ultimele 24 de ore, el a intervenit la un pacient confirmat cu COVID-19 aflat în stare gravă
180 afișări

După fiecare intervenţie COVID, decontaminarea ambulanţei, dar şi a echipajului este absolut obligatorie. Ştefan Baută, salvator la ISU Bucureşti-Ilfov, îţi explică ce se întâmplă după ce transportă pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

„Avem un lanţ care trebuie urmat. În primul rând, intră maşina într-o zonă care este zona de decontaminare a autospecialei, acolo se decontaminează întâi autospeciala, uşile, mânerele de către colegul care este echipat corespunzător” spune Ştefan Baută.

După decontaminarea maşinii, întreg echipajul trece prin aceeaşi procedură.

„Intrăm într-un cort de decontaminare unde ni se dă cu o soluţie pe echipamentul nostru. Apoi, intrăm într-un al doilea cort unde sunt doi colegi echipaţi corespunzător şi ne dezechipează. Apoi intrăm într-un cort decontaminat, unde este curat, ne spălăm pe mâini cu o soluţie specială şi apoi mergem în cortul în care ne echipăm cu hainele noastre de intervenţie.”

Ştefan a ieşit din tură miercuri dimineaţă. De data aceasta, a fost încadrat pe ambulanţa de terapie intensivă, care tratează cazurile grave de COVID-19.

„O pacientă care s-a prezentat în cursul zilei de ieri, iar ce 12 noaptea, din ce am înteles, a fost confirmată cu coronavirus. Pacienta s-a prezentat în camera de gardă cu disnee. Spitalul a spus că pacienta noastră se desaturează şi tocmai de aceea a fost nevoie de echipaj medicalizat pentru transportul pacientei.”

După două zile de pauză, Ştefan va reveni pe autospeciala care transportă pacienţii confirmaţi cu COVID-19.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici