Kelemen Hunor vine cu explicaţii pentru absenţa de la Cotroceni: Voi semna pactul politic iniţiat de Klaus Iohannis săptămâna viitoare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că va semna săptămâna viitoare, în numele Uniunii, pactul politic iniţiat de Klaus Iohannis şi că nu a putut participa la ceremonia de joi deoarece este plecat din ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1369 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor vine cu explicaţii pentru absenţa de la Cotroceni: Voi semna pactul politic iniţiat de Klaus Iohannis săptămâna viitoare

Kelemen: Voi semna pactul politic iniţiat de Klaus Iohannis săptămâna viitoare, sunt plecat din ţară

Kelemen Hunor a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că va semna pactul săptămâna viitoare, după ce se va întoarce în ţară.

„Miercuri m-a sunat preşedintele Iohannis şi m-a anunţat că joi are loc ceremonia semnării pactului politic şi m-a întrebat dacă îl semnăm. I-am spus că sunt în drum spre aeroport, iar joi sunt la o conferinţă la Bratislava, programată mai demult, şi a rămas că mă întorc în ţară şi semnez. Voi semna săptămâna viitoare, când revin, de marţi încolo, pentru că luni este zi liberă, de Rusaliile ortodoxe. Nu avem nicio problemă cu semnarea pactului. E vorba de acelaşi text semnat de liderii celorlalte partide”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, sunt câteva chestiuni minore în textul pactului cu care, el personal, nu este de acord, cum este votul electronic, „dar sunt lucruri mărunte faţă de spiritul textului pactului”.

„Noi am fi dorit să vorbească şi despre relaţia majoritate - minorităţi, dar am înţeles că nu se poate deschide textul pentru a se modifica ceea ce este scris acolo, iar legat de acest subiect vom mai trimite observaţii şi propuneri preşedintelui şi sper că, la un moment dat, va urma o abordare a acestui subiect important, girat de preşedinte”, a mai spus liderul UDMR.

Preşedinţii PNL, USR, PMP şi Pro România, Ludovic Orban, Dan Barna, Eugen Tomac şi respectiv Victor Ponta au semnat alături de Klaus Iohannis acordul politic naţional pentru consolidarea parcursului european al României, în cadrul unei ceremonii organizate de şeful statului la Palatul Cotroceni.

Iohannis a precizat că propune ca cei care vor semna pactul să se angajeze să transpună în legislaţie în cel mai scurt timp măsurile necesare asigurării respectării atât în ţară, cât şi în străinătate a exercitării depline şi efective a dreptului de vot de către cetăţenii români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici