Kevin Hyland, comisar britanic: Brexitul nu va diminua colaborarea investigativă dintre România şi Marea Britanie

Comisarul britanic pentru combatera traficului de persoane, Kevin Hyland, a declarat, joi, la Ministerul Afacerilor Interne, că Brexit-ul nu va afecta buna colaborare dintre România şi Marea Britanie.

811 afișări
Imaginea articolului Kevin Hyland, comisar britanic: Brexitul nu va diminua colaborarea investigativă dintre România şi Marea Britanie

Kevin Hyland, comisar britanic: Brexitul nu va diminua colaborarea investigativă dintre România şi Marea Britanie

"Mai mult de jumătate dintre victimele din Marea Britanie sunt din afara Uniunii Europene şi sunt relaţii foarte bune cu multe dintre ţarile respective. Relaţia care există acum între România şi Marea Britanie va continua la fel, orice ar fi. Nu cred că Brexit-ul va opri această colaborare pentru că este una foarte bună şi de încredere. Când vine vorba despre crima organizată, cred că România şi UK trebuie să meargă înainte şi să trebuie să le arătăm altora cum se poate lucra în parteneriate", a declarat Kevin Hyland, comisar britanic pentru problematica traficului de persoane şi sclaviei moderne.

Kevin Hyland a discutat, joi, cu Robert Marin, directorul adjunct al Direcţiei de Management Operaţional din cadrul Ministerului de Interne, aspecte legate de românii care sunt victime ale traficului de persoane şi ale sclaviei moderne.

"Românii sunt exploaţi în zonele de muncă brută, muncă în construcţii, dar necalificată, vorbim despre spălătoriile auto, la fel, este un număr foarte mare de cetăţeni români. Acolo există riscul unor fapte de trafic de persoane. Sunt zonele de muncă necalificată unde fenomenul muncii la negru este coroborat cu afaceri ale unor traficanţi", a explicat Robert Marin.

"Marea Britanie estimează că sunt 13.000 de persoane care suferă din cauza sclaviei moderne, astfel doar 1 din 5 persoane raportează aceste abuzuri. Dar uitându-ne în Europa, relaţia dintre Marea Britane şi România este una dintre cele mai puternice, au fost mai multe investigaţii comune decât orice alt parteneriat european. Trebuie să lucrăm în continuare şi să găsim sursa acestor infracţionalităţi", a adăugat Kevin Hyland.

Ţara noastră şi Marea Britanie încă nu au un număr concret al persoanelor române care cad victime sclaviei moderne din cauza legislaţiilor diferite din cele două ţări.

"Vorbim despre două evaluări separate pe care Marea Britanie şi România le are în sensul că dacă luăm în considerare valorile britanice, există un număr considerabil de victime, iar dacă vorbim despre România există un număr mai mic de victime exploatate în Uk. Dorim să colerăm aceste date şi să dezvoltăm împreună instrumentele necesare stopării acestui fenomen. Diferenţele sunt legate de modul în care se aplică cele două jurisdicţii ale actelor normative ale celor două ţări", a afirmat Robert Marin.

În ultimii şase ani, unele parteneriatele dezvoltate de către cele două ţări au constat în detaşarea de ofiţeri ai Poliţiei Române în Marea Britanie, aceştia colaborând cu poliţiştii englezi.

Declaraţiile au fost făcute ca urmare a unui seminar organizat de ambasada Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, pe tema traficului de persoane, la care a participaţi şi Prinţul Charles de Wales. La eveniment a participat şi ministrul Afacerilor Interne, Camen Dan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici