Kievul se pregăteşte să-şi redeschidă şcolile. Cursuri despre cum trebuie să reacţioneze elevii şi profesorii în caz de raid aerian

Şcolile se vor redeschide în capitala Ucrainei începând cu 1 septembrie viitor.

282 afișări
Imaginea articolului Kievul se pregăteşte să-şi redeschidă şcolile. Cursuri despre cum trebuie să reacţioneze elevii şi profesorii în caz de raid aerian

Kievul se pregăteşte să redeschidă şcolile de la 1 septembrie

1 septembrie este ţinta privind redeschidere şcolilor în capitala Ucrainei, ţară care continuă cu pregătirile pentru noul an universitar, pentru a garanta lecţii în prezenţa elevilor, potrivit UNIAN.

Directorul Departamentului de Educaţie şi Ştiinţă al oraşului Kiev, Olena Fidanian, a explicat că se va acorda prioritate maximă siguranţei. Prin urmare, zonele adiacente şcolilor vor fi curăţate în prealabil de orice obiecte explozive de către agenţi speciali ai Serviciului de Urgenţă.

De asemenea, este în desfăşurare o inspecţie a adăposturilor antiaeriene din şcoli, unde vor fi amenajate toate resursele necesare. Pentru şcolile fără adăpost, adăposturile vor fi amenajate la câţiva paşi.

În plus, la începutul anului şcolar, în toate şcolile vor avea loc cursuri pentru copii şi profesori despre cum să se comporte în cazul unui raid aerian. Toate cele 422 de şcoli din Kiev se pregătesc pentru deschiderea de pe 1 septembrie. Dar numai dacă vor exista garanţii pentru siguranţa elevilor şi a profesorilor, aşa cum a anunţat ministrul Educaţiei şi Ştiinţei, Serhi Şkarlet, pe 9 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici