Video Kinetoterapeuţii Dan şi Alexandru iţi spun cum să alegi încălţămintea potrivită pentru sport

  • Pantofii sport trebuie să fie mai mari cu un număr, ca să nu te jeneze când alergi
  • Dacă îţi place să alergi, dar faci şi fitness, ai nevoie de două perechi diferite de încălţăminte
  • 50% dintre pacienţii care intră în cabinetul lui Alexandru au probleme din cauza că nu ştiu să aleagă încălţămintea potrivită
827 afișări

Vrei să te apuci de sport, dar nu ştii ce pantofi sport sunt potriviţi? Alexandru îşi spune că unul dintre cele mai importante lucruri când alegi încălţămintea este mărimea. Aceasta trebuie să fie cu un număr mai mare decât mărimea pe care o porţi de obicei, ca să nu te doară degetele când alergi.

Dacă îţi place să alergi, dar faci şi fitness, ai nevoie de două perechi diferite. Încălţămintea se alege şi în funcţie de greutate. Dacă ai peste 80 de kg, talpa pantofului  trebuie să fie moale, altfel rişti să ai probleme cu articulaţiile. Peste 50% din pacienţii care intră în cabinetul lui ALexandru au probleme din cauza că nu ştiu să aleagă încălţămintea potrivită.

„Foarte important când se lucrează în sala de fitness, talpa poate să fie mai subţire. Dar dacă se preferă alergarea pe asfalt sau într-o zonă montană, talpa trebuie să fie mai consistentă, pentru o absorţie a şocurilor mult mai bună”, spune Alexandru Lefter, kinetoterapeut.

„Cele mai frecvente afecţiuni întâlnite în cabinetul nostru la alergători sunt la nivelul tălpii, dureri în talpă, fascită plantară. Dureri la nivelul genunchiului şi dureri la nivelul zonei lombare, din cauza şocurilor preluate de coloana vertebrală”, precizează Dan Andrei Ciubotariu, un alt kinetoterapeut

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici