Klaus Iohannis şi premierul Orban se contrazic în declaraţii. Cine va primi mai întâi vaccinul anti-COVID-19?

  • Tu ştii pe cine să mai crezi în ţara asta? Una vorbim, alta facem. Şi se întâmplă asta la cel mai înalt nivel.
  • Fac asta chiar Iohannis şi Orban, când vine vorba despre vaccinul care ar trebui să te păzeazcă de COVID-19.
  • Spun că e pentru cei din linia întâi, sau pentru cei vulnerabili, dar, pe furiş, angajaţii statului capătă statut preferenţial.
608 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis şi premierul Orban se contrazic în declaraţii. Cine va primi mai întâi vaccinul anti-COVID-19?

Klaus Iohannis şi premierul Orban se contrazic în declaraţii. Cine va primi mai întâi vaccinul anti-COVID-19?

Uite ce a răspuns premierul ieri, uşor iritat, la întrebarea despre documentul care circulă prin minister pentru vaccinarea anti-COVID-19 a demnitarilor, a înalţilor funcţionari publici si aşa mai departe.

Ludovic Orban, premierul României: Nu mă întrebaţi pe mine de ce au fost trimise. Cheia de interpretare nu este că au funcţionarii prioritate. DespRe campania de vaccinare vă pot spune atât: priorităţile la vaccinare în funcţie de cantităţile care vor fi livrate sunt cele anunţate de preşedintele României.

Şi acum ascultă şi ce a spus şeful statului care ne-a asigurat pe noi, "oamenii de rând", că vaccinul va fi repartizat pe criterii epidemiologice.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Vaccinarea se va face etapizat şi va începe cu anumite grupe de populaţie stabilite pe criterii epidemiologice şi medicale. Întâi, personalul medical, cei din grup de risc şi cei din educaţie, siguranţa naţională, transporturi, energie, furnizarea de apă şi alimente.

Acestea sunt declaraţii oficiale, politice. Dar, hai să îţi arăt cum stau lucrurile în lumea reală. Listele cu angajaţii de la stat care vor să primească vaccinul anti-COVID-19 există şi încă se lucrează la ele. Am sunat la mai multe ministere, nu a negat nimeni existenţa acestor liste. Iată unul dintre răspunsuri.

Reporter: Aţi trimis cumva lista cerută de la minister cu funcţionarii care trebuie sa se vaccineze anti-COVID-19?

Agent resurse umane, Minister: E facută lista, doar să mai răspundă. Vă daţi seama, noi am dat telefoane să ne sune cât mai urgent. Noi am dat termen până pe 16, dar sunt mulţi angajaţi. Lumea se gândeşte dacă îl face sau nu îl face.

Funcţionarii şi demnitarii de la noi aşteaptă ca ei să fie salvaţi primii. Alte ţări merg pe alte criterii. În Italia, de exemplu, autorităţile au spus clar că au prioritate cadrele medicale, vârstnicii şi persoanele cu un sistem imunitar compromis.

Domenico Arcuri, Comisarul extraordinar pentru gestionarea crizei COVID-19: În prima fază a vaccinării vor fi implicate 1.700.000 de persoane ca, mai apoi, să creştem disponibilitatea.

Giuseppe Conte, prim-ministrul Italiei: Vom interveni imediat pe categoriile de risc ale populaţiei. Personalul medical pentru că este cel mai expus riscului şi, o dată ce vom mai avea disponibilitate, ne gândim să vaccinăm poliţiştii dar trebuie să fac un plan în acest sens. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici