Kovesi a informat Ministerul Justiţiei că nu se poate prezenta la interviul din 24 octombrie pentru funcţia de şef DNA

Codruţa Kovesi a informat joi Ministerul Justiţiei cu privire la faptul că, întrucât a preluat din 16 octombrie funcţia de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei, nu se poate prezenta la interviul pentru funcţia de şef al DNA. Ministerul Justiţiei confirmă că Laura Codruţa Kovesi a anunţat că nu se va prezenta la interviul pentru funcţia de procuror şef al DNA din 24 octombrie.

909 afișări
Imaginea articolului Kovesi a informat Ministerul Justiţiei că nu se poate prezenta la interviul din 24 octombrie pentru funcţia de şef DNA

Codruţa Kovesi (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Foto)

"La data de 18 octombrie 2012, doamna procuror Laura Codruţa Kovesi a făcut cunoscut Ministerului Justiţiei faptul că întrucât din data de 16 octombrie 2012 îşi desfăşoară activitatea la Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană, ca înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiţionalităţilor stabilite în cadrul MCV, privind reforma sistemului judiciar şi reforma anti-corupţie, nu se va prezenta la interviul pentru funcţia de procuror şef al DNA, programat la data de 24 octombrie 2012", se arată într-un comunicat de presă de joi al MJ.

Anterior, surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că fostul procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi, înscris în cursa pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a informat, joi, Ministerul Justiţiei cu privire la faptul că nu se poate prezenta la interviul stabilit pentru data de 24 octombrie, întrucât se află la post, la Bruxelles.

Ministerul Justiţiei (MJ) a informat marţi că toţi candidaţii înscrişi pentru funcţia de procuror general al României şi pentru cea de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi-au depus proiectele de management, ei urmând a fi intervievaţi între 23 şi 25 octombrie.

Luni, 15 octombrie 2012, a expirat termenul pentru depunerea proiectului privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), precizează MJ.

"Toţi candidaţii înscrişi pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi pentru cea de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi-au depus proiectele. Conform calendarului revizuit şi publicat pe pagina de internet a MJ la data de 20 septembrie, procedura privind selecţia pentru funcţia de procuror general al României şi procuror şef al DNA va continua astfel: interviul va fi susţinut de procurorii care participă la selecţie în perioada 23-25 octombrie2012; rezultatele selecţiei se vor afişa la sediul MJ şi se vor publica pe pagina internet a acestuia, la data de 1 noiembrie 2012", anunţa sursa citată.

În 5 octombrie, Ministerul Justiţiei a publicat lista candidaţilor pentru funcţiile de procuror general şi şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pe aceasta figurând 11 candidaţi, printre care Codruţa Kovesi, Tiberiu Niţu şi Claudiu Dumitrescu.

Potrivit listei, pentru funcţia de procuror general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) s-au înscris: magistratul militar Gheorghe Cornescu, Elena Hach, Gheorghe Moţa, Tiberiu Niţu, fost prim-adjunct al procurorului general al României Codruţa Kovesi, Constantin Sima, Viorica Stoica. Sima şi Stoica s-au înscris şi pentru funcţia de procuror-şef al DNA.

Pentru şefia DNA s-au înscris: Claudiu Dumitrescu, detaşat în funcţia de şef al Departamentul de Luptă Anti-Fraudă (DLAF), Codruţa Kovesi, detaşată la Ministerul Afacerilor de Externe (MAE), Vasile Ioniţă, Ioan Irimie şi Paula Tănase.

Codruţa Kovesi este delegată la Ministerul Afacerilor de Externe (MAE), care, la rândul său, a admis solicitarea Ministerului Justiţiei de a o numi ministru-consilier, Înalt Reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană pe aspectele referitoare la îndeplinirea condiţionalităţilor stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) privind reforma sistemului judiciar şi lupta anticorupţie în cadrul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Din 16 octombrie, Kovesi şi-a preluat postul în care a fost detaşată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici