Kovesi: Mandatul de executare a pedepsei se pune în aplicare de îndată. Se vor face verificări

Procurorul general Codruţa Kovesi a declarat, joi, că se va verifica dacă poliţiştii care au mers miercuri noapte la locuinţa lui Năstase pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei au respectat procedurile, ea precizând şi că mandatul de executare trebuia pus în aplicare de îndată.

2823 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Mandatul de executare a pedepsei se pune în aplicare de îndată. Se vor face verificări

Kovesi: Mandatul de executare a pedepsei se pune în aplicare de îndată. Se vor face verificări (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Kovesi a declarat că se va verifica dacă poliţiştii care au mers miercuri noapte la locuinţa din Zambaccian au respectat procedurile.

"Se va verifica dacă poliţiştii prezenţi pentru punerea în aplicare a mandatului au respectat procedurile. Mandatul de executare a pedepsei se pune în aplicare de îndată, imediat, nu este un termen de 3-5-10 zile. Din această  perspectivă, cei care au mers să pună în aplicare mandatul au procedat corect", a spus Kovesi, întrebată de jurnalişti de ce au mers poliţiştii atât de repede la locuinţa lui Năstase.

Ea a subliniat că acest lucru este conform legii şi procedurilor şi că şi în cazul altor persoane condamnate s-a procedat în acelaşi mod, mandatul fiind pus în aplicare de îndată.

Potrivit acesteia, în situaţiile în care mandatele nu au fost puse în executare de îndată persoanele vizate erau dispărute de la domiciliu.

Întrebată de ce poliţiştii au mers acasă la Năstase în condiţiile în care alţi conamnaţi din dodar s-au predat singuri, Kovesi a spus că vor fi făcute verificări şi legat de acest aspect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici