La Cluj-Napoca a fost lansat primul ghid pentru angajatorii care lucrează cu persoane diagnosticate cu scleroză multiplă

Circa 10 mii de persoane diagnosticate cu scleroză multiplă în România au, de sâmbătă, un ghid, de care au nevoie atât ei, cât şi angajatorii care lucrează cu tineri diagnosticaţi cu această boală, lucrarea fiind lansată la Cluj-Napoca de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Neurodegenerative.

862 afișări
Imaginea articolului La Cluj-Napoca a fost lansat primul ghid pentru angajatorii care lucrează cu persoane diagnosticate cu scleroză multiplă

La Cluj-Napoca a fost lansat primul ghid pentru angajatorii care lucrează cu persoane diagnosticate cu scleroză multiplă

"Scleroza multiplă se diagnostichează, în general, între 20 şi 40 de ani, iar tinerii sunt cei care au cele mai multe probleme la primirea diagnosticului, deoarece au nevoie de foarte multe informaţii şi de suport psihologic. Prima ediţie a Conferinţei Naţionale pentru Tinerii cu Scleroză Multiplă a fost axată pe aceste nevoi concrete, pe de o parte, şi, apoi, pe ce înseamnă ajutorul la nivelul locului de muncă. Angajatorul trebuie să fie suficient informat şi să vadă că cei bolnavi pot să fie capabili din punct de vedere economic. Am lansat şi promovăm un ghid pentru angajatorii care lucrează cu tinerii diagnosticaţi cu scleroză multiplă, care e un instrument foarte util, adaptat situaţiei din România. În România sunt circa 10.000 de persoane diagnosticate cu scleroză multiplă”, a spus Cristina Vlădău, vicepreşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Neurodegenerative (APAN), care a lansat ghidul.

Potrivit acesteia, APAN România a dorit ca, prin acest eveniment, să pună bazele unei comunităţi de tineri activi, încrezători în propriile puteri şi determinaţi să ofere suport celor nou-diagnosticaţi, o comunitate informată şi capabilă să se implice în activităţi de responsabilizare şi susţinere a persoanelor tinere care se confruntă cu dificultatea acceptării diagnosticului şi a comunicării lui celor din jur.

Ghidul pentru angajatori a fost lansat în parteneriat cu Platforma europeană pentru scleroză multiplă, o organizaţie care are 40 de asociaţii membre din 35 de ţări europene.

La nivel European sunt peste 700.000 de persoane diagnosticate cu scleroză multiplă.

Manifestarea s-a adresat persoanelor afectate de scleroza multiplă, cu vârsta de până în 35-40 de ani şi a avut mesajul „Tânăr cu SM? Te vrem cu noi! Hai să stăm de vorbă!”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici