La Cluj-Napoca, biletele de transport în comun vor putea fi plătite prin sms de la 1 iunie

Locuitorii municipiului Cluj-Napoca vor putea plăti biletele de transport în comun prin sms, începând din 1 iunie, o facilitate similară fiind oferită anterior pentru plata locurilor de parcare din zona centrală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

138 afișări
Imaginea articolului La Cluj-Napoca, biletele de transport în comun vor putea fi plătite prin sms de la 1 iunie

La Cluj-Napoca, biletele de transport în comun vor putea fi plătite prin sms de la 1 iunie (Imagine: Shutterstock)

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că şi transportul în comun din municipiu va beneficia de tehnicile "smart-city".

"De la 1 iunie, clujenii vor putea cumpăra biletele pentru transportul în comun, pentru autobuze, troleibuze şi tramvaie, prin sms, astfel încât şi acest domeniu să beneficieze de tehnicile smart-city. După parcările din zona centrală, unde am introdus un sistem similar de plată prin sms, iată că se vor putea cumpăra prin sms bilete de transport în comun pe mijloacele Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca. Intrăm în linie dreaptă cu modernizarea IT la nivelul municipiului", a spus Boc.

Potrivit acestuia, costul unui sms pentru un bilet de transport în comun va fi reţinut pe factura telefonului mobil a solicitantului.

O călătorie pe mijloacele de transport în comun ale CTP costă doi lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici