La ora 15.00 vor fi redeschise încă opt aeroporturi

Comitetul guvernamental pentru situaţii de urgenţă a decis ca, la ora 15.00, să fie redeschise încă opt aeroporturi, respectiv cele din Otopeni, Băneasa, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Satu Mare şi Baia Mare.

65 afișări
Imaginea articolului La ora 15.00 vor fi redeschise încă opt aeroporturi

La ora 15.00 vor fi redeschise încă opt aeroporturi (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Aeroporturile din Târgu Mureş, Bacău, Iaşi, Suceava, Constanţa şi Tulcea rămân în continuare închise, dar există "o probabilitate destul de mare" să fie redeschise marţi dimineaţa, la ora 7.00, a arătat premierul Emil Boc.

Situaţia acestor aeroporturi va fi stabilită luni seara, la ora 21.00.

Şeful Guvernului a atenţionat că redeschiderea aeroporturilor nu înseamnă că pasagerii pot pleca spre orice ţară şi le-a recomandat acestora să verifice destinaţiile de călătorie la companiile care emit biletele.

Premierul a mai arătat că, din datele disponibile, în următoarele două zile nu vor fi înregistrate maxime admise de poluanţi la sol şi nu se recomandă populaţiei măsuri speciale de protecţie.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a amintit că turiştii din România au la dispoziţie o linie telefonică gratuită cu numărul 0.800.868.282 pentru informaţii de călătorie, precum şi posibilitatea de a beneficia de reduceri la cazare de 50% la 15 hoteluri în oraşele cu aeroporturi internaţionale, până la rezolvarea problemelor de transport.

"De ieri (duminică-n.r.), ora 14.30, până azi, la 9.00 au sunat 75 de persoane care dorit informaţii despre zboruri anulate, rute alternative de transport şi foarte mare parte dintre aceştia s-au cazat în aceste hoteluri la jumătate de preţ", a spus Udrea.

Întrebat dacă există posibilitatea ca, în această săptămână sau cea viitoare, să mai apară asemenea probleme, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a arătat că dacă norul emite în continuare, o parte din emisie va traversa Europa.

"Toate prognozele arată că, dacă nu se opreşte emisia vulcanică, cel puţin până la sfârşitul săptămânii circulaţia este aşa încât din Islanda, de la vulcan, o parte din emisie pleacă spre Europa", a spus Sandu.

Membrii comitetului guvernamental pentru situaţii de urgenţă nu se vor mai reuni în şedinţă, urmând ca fiecare minister şi autoritate să transmită informaţii pe domeniul de responsabilitate.

Spaţiul aerian românesc, închis din cauza norului de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan din Islanda, a fost redeschis parţial luni dimineaţă, la ora 9.00, când aeroporturile din Timişoara şi Arad au redevenit operaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici