GALERIE FOTO  La Penitenciarul Pelendava nu s-a făcut apelul deţinuţilor, iar vizitele au fost blocate

În data de 31.05.2023, personalul operativ din Penitenciarul Pelendava s-a prezentat la serviciu, dar nu a intrat în unităţi.

561 afișări
Imaginea articolului La Penitenciarul Pelendava nu s-a făcut apelul deţinuţilor, iar vizitele au fost blocate

Penitenciarul Pelendava nu s-a făcut apelul deţinuţilor nu s-a realizat

Tura operativă intrată în serviciu de 12 ore în seara zilei de 30.05.2023 nu a fost schimbată, apelul deţinuţilor nu s-a realizat, iar o serie lungă de structuri şi activităţi sunt blocate (vizite, plimbări, puncte de lucru interioare si exterioare, prezentări la instanţe, transferuri etc). Acţiunea a fost menţinută pe durata a cel puţin 4 ore.

„Decizia de reluare a activităţilor sau de menţinere a refuzurilor de muncă suplimentară aparţine sindicatelor organizatoare şi va reprezenta voinţa membrilor de sindicat semnatari. Acţiunea de astăzi,  31 mai 2023, reprezintă un prim avertisment pentru guvernanţi precum şi dovada că suntem determinaţi să încetăm activităţile.

În luna iunie vom creşte blocajul de la minim 4 ore la minim 4 zile, dacă revendicările noastre sunt ignorate, acţiunea urmând să fie susţinută cu mitinguri în faţa unităţilor Poliţiei Penitenciare. Guvernul va trebui să identifice soluţii alternative pentru misiunile de pază, escortare şi supraveghere din penitenciare!”, spune Alin Popescu, prim-vicepreşedinte al Sindicatului Phoenix-Pelendava.

Revendicări generale

• Eliminarea inechităţilor salariale din sistemul public, pentru aplicarea legii­cadru 153/2017 privind salarizarea bugetarilor.
• Aplicarea legii nr. 223/2015 privind pensiile militare, fără modificări.
• Stoparea MODIFICĂRII Legii pensiilor militare. Actualizarea şi indexarea pensiilor militare.
• Actualizare normă hrană şi normă echipare.
• Plata salariului de grad la valoarea actualizată, integral.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici