Video La plimbare cu raţa sau peştişorul. Unii români au profitat de permisiunea de a ieşi cu animalele de companie

  • Restricţiile impuse de Ordonanţele Militare nu i-au împiedicat pe oameni să iasă la plimbare
  • Unii au profitat de permisiunea de a ieşi cu animalele de companie şi au găsit variante năstruşnice
  • Cei mai inventivi au ieşit la plimbare cu raţa, cu peştişorul în pungă sau cu pisica în lesă
306 afișări

Imediat ce la noi în ţară s-au dat Ordonanţele Militare care restricţionau circulaţia oamenilor, românii mai inventivi au găsit portiţe în regulamente ca să iasă din casă. Pentru că Ordonanţele nu le interziceau oamenilor să iasă să îşi plimbe animalele de companie, unii au profitat din plin şi uite ce le-a trecut prin cap. Acest domn a ieşit cu pisica în pisica în lesă.

Un alt exemplu şi mai îndrăzneţ vine de la Botoşani, unde o doamnă a ieşit la plimbare cu raţa. Poliţiştii nu au amendat-o pentru că, spun ei, doamna ieşea la plimbare cu raţa încă de pe vremea când raţa era  doar un bobocel. La fel de inventiv a fost şi un bărbat care a ieşit la plimbare cu un peşte de acvariu într-o pungă. N-a reuşit să îi convingă pe poliţişti aşa că fost amendat. Deşi Ordonanţele Militare nu prevăd exact ce animale pot fi încadrate la categoria “de companie”, stăpânul trebuie să se afle aproape de locuinţa sa.

Georgian Drăgan Purtător de Cuvânt MAI: Aceste Ordonanţe Militare nu prevăd o anumită distanţă pentru plimbarea animalelor pentru asigurarea nevoilor animalelor de companie însă se specifică foarte clar că trebuie să fie deplasări scurte, în aporpierea locuinţei. Dacă nu sunt respectate prevederile ordonanţelor militare se aplica sancţiuni contravenţionale între 2000 şi 20000 de lei pentru persoane fizice şi pana la 70000 de lei pentru persoane juridice.

Cei care militează pentru drepturile animalelor spun că nu toate animalele trebuie scoase afară la plimbare, pentru că schimbarea mediului le stresează şi le chinuie.

Marius Chirca Asociaţia Cola Cariola: Unii s-au folosit de pisicuţe să le scoată în lesă, pisica nu este un animal pe care să îl scoţi în lesă pentru că pisica nu este câine. S-au folosit de peşti pe care să îi scoată în pungă, asta mi se pare o nesimţire, iar eu aş amenda cu maxim aceste pesoane. I-aş ruga să respecte ordonanţele militare, să respecte perioada de izolare, să respecte canatina, să nu se folosească de bietele animale pentru că şi aşa în România nu sunt protejate şi respectate.

Vestea bună este că după data de 15 mai vei putea ieşi din casă şi fără animal de comanie, dar obligatoriu cu mască.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici