La strâns gunoaie. Acţiune de voluntariat a unui partid politic în România, de Ziua Pământului

În toată ţara, ieri, de Ziua Pământului, PSD a mobilizat peste 10.000 de membri într-o acţiune în urma căreia au fost strânse sute de tone de gunoaie, de toate felurile, anunţă Partidul Social Democrat.

1613 afișări
Imaginea articolului La strâns gunoaie. Acţiune de voluntariat a unui partid politic în România, de Ziua Pământului

La strâns gunoaie. Acţiune de voluntariat de Ziua Pământului a unui partid politic

”Ne-am mobilizat pentru a da o mână de ajutor mediului în care trăim. Depinde de fiecare dintre noi să contribuim, câte puţin, în fiecare zi, nu doar astăzi, de Ziua Pământului. De noi depinde să avem o Românie mai curată”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

PSD se declară un promotor convins, dedicat, al protejării mediului înconjurător şi asumă ca o prioritate promovarea unor politici care să reducă poluarea, să apere pădurea, să sprijine dezvoltarea unei economii cât mai sustenabile şi mai puţin poluante.

Liderul PSD a anunţat că săptămâna viitoare va propune Parlamentului o nouă iniţiativă legislativă care să introducă criteriul verde în achiziţiile publice.  Astfel, în orice licitaţie publică, vor fi punctate companiile capabile să asigure o poluare cât mai redusă, urmare a unui traseu de transport ori de distribuţie cât mai scurt.

„Prin asemenea măsuri concrete, care ajută în primul rând firmele româneşti, PSD înţelege să susţină protejarea mediului. Credem că o Românie mai curată şi mai verde înseamnă nu doar mai multă sănătate, ci şi mai multă civilizaţie şi bunăstare!”, transmite PSD.

Ilustraţie FOTO: Harta naţională a acţiunii PSD de Ziua Pământului 

Klaus Iohannis a vizitat, joi, Parcul Natural Văcăreşti de Ziua Pământului, aşa numita Deltă Văcăreşti, a urcat în punctul de observaţie şi a stat de vorbă cu rangerii şi membrii asociaţiei care se ocupă de zonă.

În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului/ Earth Day, iar, anul acesta, sărbătoarea vine într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.

În acest an preşedintele Joe Biden găzduieşte 40 de lideri la un summit virtual pe teme de mediu la Casa Albă. SUA ar putea prezenta un angajament actualizat în privinţa emisiilor de carbon, posibil înjumătăţite până în 2030.

Preşedintele Biden a făcut din schimbările climatice un punct cheie încă din primele zile ale administraţiei sale. Pe lângă re-aderarea la acordul climatic de la Paris în prima zi de funcţie, el a anunţat de la început că va aduna în jur de 40 de lideri mondiali pentru un summit global de Ziua Pământului.

Într-un acord semnat recent de liderii UE, ţările blocului comunitar se angajează asupra unui obiectiv intermediar de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030, comparativ cu nivelurile din 1990.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici