La studii în Marea Britanie: un vis încă posibil pentru români. Unele universităţi britanice vor acorda burse studenţilor străini

  • Maria şi-ar dori să studieze teatrul la Universitatea Kent din Anglia, dar taxele sunt foarte mari
  • Unele universităţi britanice au anunţat că vor să acorde burse de studii studenţilor străini
  • Studenţii români din UK vor primi statut de emigrant
271 afișări
Imaginea articolului La studii în Marea Britanie: un vis încă posibil pentru români. Unele universităţi britanice vor acorda burse studenţilor străini

 

Universităţile britanice, în ultimii zece ani, au fost vânate de mii de studenţi români. Speranţa unei experienţe inedite şi visul unei cariere de succes i-au împins pe tineri spre cele mai importante universităţi din lume.

Brexit-ul, în schimb, pare că domoleşte puţin acest val pentru că taxele şcolare se măresc inclusiv pentru studenţii care vin din Europa. 

Maria şi-ar dori să studieze teatru la Kent, dar taxa de 15.000 de lire pe an o ţine pe loc. Vestea că unele universităţi îşi vor micşora tarifele îi dă speranţă. 

„Nu ştiu momentan daca e să se schimbe chestia asta, desigur va fi o posibilitate pentru mine, să se reducă costurile şi să fie mult mai accesibile. Atunci cu mare drag aş da în străinătate, momentan mă rezerv în România la UNATC”, spune Maria. 

Tranziţia Brexit-ului aduce veşti bune studenţilor europeni, inclusiv celor din România, care vor putea primi statut de emigrant în UK.  Iar acest statut vine cu nişte avantaje. 

„Sunt deja câteva instituţii care au publicat noile taxe internaţionale, dar în acelaşi timp şi universităţi care au zis: Ok, o să păstrăm acelaşi nivel de taxă ca şi anul acesta tocmai pentru a încuraja cât mai mulţi studenţi să vină la universităţile noastre. Vorbim şi de anumite burse, care vin în suportul studenţilor europeni care vor deveni internaţionali”, povesteşte Ana Maria Papp, Business Development Manager Integral Edu.

Şapte universităţi din Marea Britanie, printre care Leicester, Swansea sau Suffolk, au anunţat că îşi vor păstra aceleaşi costuri ca cele dinaintea Brexit-ului.  

  • 2020 - 9135 de studenţi români în UK
  • taxa/an 13 mii lire - 58 de mii lire sterline

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici