La un liceu din Iaşi, medicul stomatolog se ocupă de triajul elevilor, din lipsă de medici şcolari

  • Reţeaua de medici şcolari e mult subdimensionată faţă de necesar
  • În Iaşi sunt 88 de cabinete şcolare, cu 26 de medici generalişti şi 26 de stomatologi
  • Din cele 38 de locuri vacante în reţeaua de medicină şcolară, 36 au fost ocupate
251 afișări
Imaginea articolului La un liceu din Iaşi, medicul stomatolog se ocupă de triajul elevilor, din lipsă de medici şcolari

Trebuie triaj, la intrarea în şcoală, dar cine îl face? Avem medici şcolari, dar nu suficienţi. În medie, un medic lucrează la două sau trei unităţi de învăţământ, dar triaj se face la fiecare clădire în parte. Astfel, directorii au trebuit să găsească soluţii.

La Colegiul Tehnic „I.C. Ştefănescu” din Iaşi, Andrei Petrache face triajul. El e stomatologul şcolii. În ajutor i-a venit şi Eliza, rezidentă în anul întâi, la paradontologie. Şcoala are o jumătate de normă de medic şi o asistentă, deşi, conform numărului de elevi, 1.420, ar trebui să aibă un medic şi două asistente. De câteva zile, 36 dintre cele 38 de locuri vacante din reţeaua de medicină şcolară de la Iaşi s-au ocupat, dar nici măcar acum nu sunt destule cadre medicale.

Andrei Petrache, medic stomatolog, Colegiul Tehnic „I.C. Ştefănescu” Iaşi: Din cauza faptului că nu sunt suficiente cadre medicale de medicină generală, am fost solicitaţi să ajutăm şi noi.

Eliza Mandic, medic rezident: Am fost solicitaţi de către DSP să venim să îi ajutăm pe colegii noştri de la Medicină Generală, chit că mi-ar fi plăcut să fac ceva ce are legătură cu specializarea mea, nu am avut de ales.

Luminiţa Munteanu, director Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi: Numărul de cabinete şcolare este de 88, cabinete care deservesc activitatea atât a şcolarilor cât şi a copiilor de grădiniţă. La cabintele medicale avem, pe şcolari, 26 de medici şi 101 asistente. În prezent, din 38 de posturi au fost ocupate 36, celelate două fiind din nou în atenţia persoanelor care doresc un loc de muncă.

 


 


 


 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici