Lacul Belona din Eforie va deveni turistic, cu alei pietonale, piste de biciclete şi fântâni

Lacul Belona din Eforie va fi amenajat în scop turistic, urmând să fie create în jurul lacului alei pietonale, piste de biciclişti, fântâni şi alte amenajări, valoarea investiţiei, din care 85 la sută provine din fonduri europene, fiind de 4,5 milioane de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1950 afișări
Imaginea articolului Lacul Belona din Eforie va deveni turistic, cu alei pietonale, piste de biciclete şi fântâni

Lacul Belona din Eforie va fi reamenajat, cu alei pietonale, piste de biciclete şi fântâni

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Eforie, în acest moment, Lacul Belona, care se întinde pe o suprafaţă de 52.104 metri pătraţi, având şi peste 17.000 de metri pătraţi de teren adiacent, este un obiectiv turistic natural de utilitate publică, care se afla într-o stare de degradare şi are nevoie de lucrări de intervenţii în ceea ce priveşte curăţarea, ecologizarea şi decolmatarea.

Pentru reabilitarea acestui obiectiv, primarul Robert Nicolae Şerban a semnat, marţi, contractul de finanţare pentru proiectul ”Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publică - Lacul Belona, Oraşul Eforie”.

Proiectul vizează amenajarea în scop turistic a Lacului Belona din Eforie Nord, valorificarea lui prin crearea infrastructurii de agrement în vederea atragerii de turişti şi creşterea numărului de salariaţi în staţiune.

În cadrul proiectului, pe amplasament, sunt prevăzute lucrări de ecologizare a lacului, prin dragare, consolidarea malurilor, defrişarea controlată a unor zone de stuf şi asigurarea aerării lacului în vederea reîmprospătării şi oxigenării continue a acestuia, amenajare a promenadei, prin crearea de alei pietonale iluminate, în jurul lacului şi pe terenul adiacent, amplasarea unei promenade tip ponton, piste de biciclişti, suport pentru parcare biciclete, mobilier urban, fântâni de băut apă şi alte amenajări, amenajări peisajere, ce vor cuprinde jardiniere cu plante decorative, flori, arbori, arbuşti şi spaţii gazonate.

Totodată, va fi ridicat un foişor - turn belvedere, o construcţie ce va avea o înălţime de aproximativ 20 de metri, ce va fi realizată dintr-o structură metalică cu scară pentru acces pietonal şi o platformă cu elevator pentru persoanele cu dizabilităţi locomotorii.

Valoarea totală a proiectului ”Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publică - Lacul Belona, Oraşul Eforie” este de aproximativ 4,5 milioane de euro. Dintre aceştia, 85 la sută din valoarea eligibilă provin de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), 13 la sută vor fi alocaţi de la bugetul de stat, în timp ce rata de cofinanţare a Primăriei Oraşului Eforie va fi de două procente din valoarea eligibilă a proiectului. Durata estimată de implementare este de 36 luni.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici