Lansarea serviciilor 5G în jurul unor aeroporturi, amânată în SUA din cauza interferenţelor

Compania de telecomunicaţii AT&T a anunţat, marţi, că va amâna iniţierea funcţionării serviciilor 5G în apropierea unui număr de aeroporturi din Statele Unite, după ce companiile aeriene au avertizat asupra efectelor interferenţelor, informează site-ul Axios.com.

210 afișări
Imaginea articolului Lansarea serviciilor 5G în jurul unor aeroporturi, amânată în SUA din cauza interferenţelor

Lansarea serviciilor 5G în jurul unor aeroporturi, amânată în SUA din cauza interferenţelor

Un reprezentant al companiei AT&T a declarat că serviciile 5G vor începe să funcţioneze de miercuri, "cu excepţia reţelelor situate în apropierea unui număr limitat de turnuri aeriene".

"Suntem frustraţi de inabilitatea Administraţiei Federale pentru Aviaţie (FAA) de a face ceea ce au făcut alte aproape 40 de ţări, adică să se asigure că tehnologia 5G nu perturbă serviciile aeriene; cerem să procedeze în acest fel într-o perioadă determinată", a afirmat reprezentantul AT&T. Compania Verizon nu a făcut deocamdată niciun anunţ pe această temă.

Directorii principalelor companii aeriene din Statele Unite au avertizat, luni, asupra riscului producerii unei crize aviatice "catastrofale" în cursul zilei de miercuri, când grupurile de telecomunicaţii AT&T şi Verizon vor lansa serviciile reţelei 5G.

Companiile aeriene avertizează că noul serviciu 5G în Bandă C riscă să facă inutilizabile numeroase avioane şi "ar putea bloca în străinătate zeci de mii de cetăţeni americani". Companiile aeriene cer ca "reţelele 5G să fie implementate oriunde în ţară, cu excepţia unor zone cu raza de două mile (3,2 kilometri) în jurul aeroporturilor".

Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA (FAA) a avertizat că potenţialele interferenţe ar putea afecta instrumentele sensibile ale avioanelor, precum altimetre, cu impact asupra manevrelor aeriene în zone cu vizibilitate redusă.

Companiile AT&T şi Verizon, care au obţinut prin licitaţii contracte de 80 de miliarde de dolari pentru spectrul în Bandă C, au acceptat pe 3 ianuarie să existe zone-tampon în jurul a 50 de aeroporturi principale pentru a reduce riscurile de interferenţe ale reţelei 5G. De asemenea, au fost acceptate măsuri suplimentare pentru reducerea interferenţelor în următoarele şase luni. Lansarea serviciilor 5G a fost amânată două săptămâni, până miercuri, pentru a evita probleme în aviaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
aerian,
5g

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici