Lazăr, despre codurile penale: Ce constatăm neconstituţional trimitem instituţiilor competente

Procurorul general, Augustin Lazăr, a spus că toate modificările codurilor penale vor fi atent analizate de către Ministerul Public şi că tot ceea va fi considerat a fi neconstituţional va fi pus la dispoziţia instituţiilor care au competenţa de a sesiza Curtea Constituţională.

191 afișări
Imaginea articolului Lazăr, despre codurile penale: Ce constatăm neconstituţional trimitem instituţiilor competente

Lazăr, despre codurile penale: Ce constatăm neconstituţional trimitem instituţiilor competente

„Noi am avut un punct de vedere pe care îl susţinem în continuare. Modificările care au fost efectuate la cele două Coduri s-au realizat într-un ritm foarte rapid, în pripă, aş putea spune. N-au fost luate în considerare propunerile Consiliului Superior al Magistraturii şi asociaţiilor de magistraţi. Toate aceste circumstanţe au generat o stare de îngrijorare în rândurile magistraţilor Ministerului Public. Toate modificările, completările care au fost efectuate formează obiectul unei foarte atente analize a Ministerului Public, care se va epuiza. Tot ce vom constata noi că are o aparenţă de neconstituţionalitate va fi pus la dispoziţia instituţiilor care au competenţa de a sesiza Curtea Constituţională”, a spus Augustin Lazăr.

Procurorul general a mai subliniat că este nevoie de timp pentru a studia „puzzle-ul spiritului modificărilor” şi că se observă că modificările „parcă vor să temporizeze activitatea de înfăptuire a justiţiei”.

„Eu aş zice să nu ne grăbim fiindcă lucrurile astea se studiază foarte atent şi cine a făcut modificările le-a făcut cu o anumită abilitate. pentru a reface puzzle-ul spiritului modificărilor trebuie să le vezi pe toate, să le analizezi şi apoi să vezi care este fotografia mare a modificărilor Codurilor. Există această aparenţă pe care urmează o să mai vedem la sfârşitul acestei analize, în tot cazul parcă modificările vor să temporizeze activitatea de înfăptuire a justiţiei. (...) Este discutabil din punct de vedere a audierilor minorilor. De exemplu, o victimă minor nu ar putea fi audiată în prezenţa unui suspect care a supus-o unei agresiuni”, a mai explicat Augustin Lazăr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici