Lazăr, despre intervenţia jandarmilor la proteste: Cine se consideră lezat poate cere verificări

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii la protestele de miercuri seara, că nu poate să le spună cum să procedeze, însă cine se consideră lezat poate cere organelor abilitate să facă verificări.

895 afișări
Imaginea articolului Lazăr, despre intervenţia jandarmilor la proteste: Cine se consideră lezat poate cere verificări

Lazăr, despre intervenţia jandarmilor la proteste: Cine se consideră lezat poate cere verificări

„Autorităţile au propria lor compentenţă, procurorii examinează maniera în care au lucrat. Noi nu le putem spune cum să procedeze”, a spus Augustin Lazăr, întrebat de către jurnalişti cum comentează modul în care jandarmii au acţionat la protestele de miercuri seară.

De asemenea, în legătură cu situaţia jurnalistului german care a fost ridicat de jandarmi, procurorul general a spus: „Cine se consideră lezat, poate cere organelor să facă verificări”.

Jandarmeria a aplicat amenzi în valoare totală de 7.500 de lei celor şase persoane care au fost ridicate în timpul protestelor de miercuri seară.

„Ca urmare a incidentelor înregistrate în cursul serii de miercuri, 20 iunie 2018, în zona Piaţa Victoriei, precizăm că jandarmii din cadrul DGJMB au condus la secţia de poliţie 6 persoane, în vederea identificării acestora şi luării măsurilor legale. De asemenea, menţionăm că au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.500 lei”, informează Jandarmeria.

Aproximativ două mii de oameni au protestat în faţa sediului Executivului, nemulţumiţi de adoptarea modificărilor la Codul de procedură penală. Au existat şi incidente. Zeci de protestatari s-au aşezat pe carosabil, în semn de protest, şi s-au îmbrâncit cu forţele de ordine. Traficul a fost parţial blocat în zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici