Lăzăroiu: Niciun român nu va fi afectat de restricţiile de pe piaţa muncii din Spania

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, spune că niciun român nu va fi afectat de restricţiile de pe piaţa muncii din Spania, precizând că angajatorii spanioli au suficientă forţă de lobby să obţină permisele de muncă, dacă-şi doresc muncitori din România.

243 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu: Niciun român nu va fi afectat de restricţiile de pe piaţa muncii din Spania

Sebastian Lăzăroiu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Sebastian Lăzăroiu crede că românii nu vor fi afectaţi de restricţiile de pe piaţa muncii din Spania.

"Sincer vă spun, niciun român nu va fi afectat (de restricţiile de pe piaţa muncii din Spania-n.r.). Cei de pe teritoriul Spaniei, sigur nu, iar cei din România, care vor să-şi găsească un loc de muncă în Spania nu depind de aceste restricţii, ci depind de cererea de forţă de muncă din Spania, adică de angajatorii spanioli şi vă spun că angajatorii spanioli în continuare caută români pentru slujbele pe care spaniolii nu le vor ocupa niciodată: construcţii, agricultură, menaj", explică, la RFI, ministrul Muncii.

Lăzăroiu precizează că românii pot să se angajeze, ei având nevoie doar de permisul de muncă, iar acesta trebuie obţinut de angajator, nu de cel care pleacă din România să-şi găsească un loc de muncă. "Iar angajatorii spanioli cred că au suficientă forţă de lobby să obţină aceste permise de muncă, dacă-şi doresc muncitori din România", subliniază ministrul.

Comisia Europeană a adoptat joi, 11 august, decizia prin care aprobă solicitarea Spaniei de a restricţiona accesul lucrătorilor români pe piaţa forţei de muncă, până la data de 31 decembrie 2012.

Totuşi, Comisia Europeană precizează că nu Madridul, ci Bruxellesul va decide când se va ridica restricţia.

Rata şomajului a fost de 21% în luna iunie în Spania, fiind cea mai mare înregistrată vreodată într-o ţară din zona euro de la introducerea monedei unice, în 1999. Şomajul în rândul tinerilor se ridică la 45 de procente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici