Lecturile şcolare îi îndepărtează pe copii de citit. Elevii nu înţeleg ce vor să spună autorii prin figurile de stil

  • Studiu Universitatea Montreal: Lecturile şcolare îndepărtează copiii de citit.
  • Copiii nu înţeleg lecturile obligatorii din programa şcolară.
  • Alex Manda, expert în educaţie: Copiii trebuie să ştie moşternirea culturală română.
2828 afișări
Imaginea articolului Lecturile şcolare îi îndepărtează pe copii de citit. Elevii nu înţeleg ce vor să spună autorii prin figurile de stil

Lecturile şcolare îi îndepărtează pe copii de citit. Elevii nu înţeleg ce vor să spună autorii prin figurile de stil

Elevii nu înţeleg mereu ce citesc şi au preferinţe diferite de lectură, faţă de cele obligatorii din programa şcolară. Un studiu realizat de cercetătorii Universităţii Montreal arată că lecturile şcolare îi pot îndepărta de citit.
 
Ştefan este elev în clasa a VIII-a în Constanţa. Acesta spune că e atras de cărţile de istorie în timpul liber, însă nu îi plac lecturile obligatorii de la şcoală. De multe ori nu înţelege ce vor să spună autorii prin anumite figuri de stil. 
 
„Zilele trecute am lucrat un test al cărui prim text era o poezie de a lui Macedonski şi a fost foarte greu pentru mine. Cred că dacă am introduce cărţi mai moderne, care să fie apreciate de copil, ar dispărea acest sentiment, că mă simt forţat să citesc.”, a spus Ştefan Hortolomei.
 
Alexandru Manda, expert în educaţie, nu e de acord cu renunţarea elevilor la cititul cărţilor din şcoală. El crede că lecturile obligatorii din programă sunt cele care îi dezvoltă cel mai mult pe elevi.
 
„Nu trebuie să uităm până la urmă care este moşternirea culturală a naţiunii române şi a poporului român. Îi încurajez să studieze ceea ce se află în prezent în programa şcolară.”, a spus Alexandru Manda.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici