Legalitatea soluţiilor din dosarele lui Bercea Mondial, verificată de PICCJ

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a dispus, miercuri, efectuarea unui control având ca obiect identificarea tuturor cauzelor penale în care a fost cercetat Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi a cauzelor conexe acestora, precum şi verificarea legalităţii soluţiilor dispuse.

310 afișări
Imaginea articolului Legalitatea soluţiilor din dosarele lui Bercea Mondial, verificată de PICCJ

Bercea Mondial (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"În exercitarea atribuţiilor prevăzute de art. 64 alin. 3, art. 65 alin. 3 şi art. 72 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus efectuarea, prin procurori anume-desemnaţi, a unui control având ca obiect identificarea tuturor cauzelor penale în care sus-numitul a fost cercetat şi a cauzelor conexe acestora, precum şi verificarea legalităţii soluţiilor dispuse de procurori", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, miercuri seară, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Demersul a fost făcut, potrivit PICCJ, ca urmare a unor "referiri din spaţiul public, cu privire la existenţa unor nereguli în instrumentarea de către parchetele din raza Curţii de Apel Craiova a unor dosare penale având ca obiect infracţiuni comise de numitul Sandu Anghel".

Pe de altă parte, în 9 iulie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a solicitat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Craiova să ceară informaţii tuturor parchetelor arondate cu privire la dosarele în care a fost implicat Anghel Stanciu, zis şi Bercea Mondial.

Surse din cadrul CSM au precizat atunci, pentru MEDIAFAX, că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova urmează să strângă informaţii de la toate unităţile de parchet din judeţele Dolj, Olt şi Gorj cu privire la dosarele soluţionate, în care este vizat Bercea Mondial.

"În raport de răspunsul respectiv, va fi sesizată Inspecţia Judiciară. În cazul în care va fi sesizată inspecţia, aceasta va face verificări în raport de celeritatea cu care au fost soluţionate, de administrarea probatoriului", au precizat sursele menţionate.

La 9 iulie, judecătorul Horaţius Dumbravă a cerut, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii, sesizarea Inspecţiei Judiciare cu privire la faptul că la parchetele din judeţul Olt s-au dat o sută de soluţii de neîncepre a urmăririi penale pe numele lui Bercea Mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici