Legea care măreşte intervalul de plată a amenzilor de la două la 15 zile, promulgată de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede majorarea, de la 48 de ore la 15 zile, a perioadei în care persoanele pot plăti valoarea amenzilor la jumătate. Legea îşi propune eficientizarea şi facilitarea procesului de achitare a contravenţiilor.

4041 afișări
Imaginea articolului Legea care măreşte intervalul de plată a amenzilor de la două la 15 zile, promulgată de Iohannis

Legea care măreşte intervalul de plată a amenzilor de la două la 15 zile, promulgată de Iohannis

Actul normativ mai prevede ca timpul pentru achitarea amenzii, la jumătate din suma, să crească de la 48 de ore, la 15 zile.

De la data intrării în vigoare a prezentei legi, "contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege şi în acele situaţii în care actul normativ de stabilire a contravenţiilor nu prevedea expres această posibilitate".

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici