Legile Justiţiei: Autorităţile nu se pot referi la suspecţi sau acuzaţi ca la condamnaţi definitiv

Parlamentarii din Comisia specială pentru legile Justiţiei au agreat, miercuri, un amendament la Codul de procedură Penală care prevede că autorităţile publice nu se pot referi la persoanele suspectate sau acuzate ca şi cum ar fi fost condamnate definitiv.

559 afișări

„Înainte de pronunţarea unei hotărâri de condamnare definitive, declaraţiile publice şi deciziile oficiale provenind de la autorităţile publice nu se pot referi la persoanele suspectate sau acuzate ca şi cum acestea ar fi fost condamnate definitiv”, se precizează în amendamentul propus iniţial de UDMR şi agreat şi de către reprezentanţii celorlalte formaţiuni, inclusiv PNL şi USR.

Amendamentul nu a fost însă şi votat, stabilindu-se, la solicitarea opoziţiei, să se elaboreze o bază pentru un draft al unei iniţiative legislative de modificare a Codului de procedură penală privind transpunerea Directivei referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Comisia specială pentru legile Justiţiei a început, miercuri, să dezbată propunerile de modificare a Codului de procedură Penală referitoare la transpunerea în legislaţia românească a Directivei europene privind prezumţia de nevinovăţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici