Legile Justiţiei | Inspecţia judiciară rămâne structură cu personalitate juridică în cadrul CSM / Iordache: Spaima dispare

Preşedintele Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a precizat, marţi, că PSD renunţă la înfiinţarea Consiliului Naţional de Integritate a magistraţilor, menţionând că Inspecţia Judiciară va rămâne structură cu personalitate juridică în cadrul CSM.

4684 afișări
Imaginea articolului Legile Justiţiei | Inspecţia judiciară rămâne structură cu personalitate juridică în cadrul CSM / Iordache: Spaima dispare

BREAKING Legile Justiţiei | Inspecţia judiciară rămâne structură cu personalitate juridică în cadrul CSM

„Spaima ca votăm la Ministerul Justiţiei această Inspecţie judiciară dispare. Noi am lansat ideea în spatiul public, în dezbatere”, a spus Iordache.

El a spus că PSD renunţă la introducerea articolului care prevede că „se înfiinţează Consiliul Naţional de Integritate a Judecătorilor şi Procurorilor, organism reprezentativ, cu activitate nepermanentă a cărui organizare şi funcţionare se stabilesc prin lege”.

Iordache a spus că, în schimb, va rămâne în vigoare articolul 65, care se modifică şi va avea următorul cuprins: „Inspecţia Judiciară este structură cu personalitate juridică în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, cu sediul în municipiul Bucureşti”.

Articolul, propus de AMR şi însuşit de ALDE şi PSD, este cvasi similar celui din textul legii în vigoare, care prevede că „se înfiinţează Inspecţia Judiciară ca structură cu personalitate juridică în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, cu sediul în municipiul Bucureşti, prin reorganizarea Inspecţiei Judiciare”.

Iordache a declarat, anterior, că PSD are în vedere să depună o lege care să stabilească un cadru foarte clar pentru Inspecţia Judiciară, acuzând faptul că această instituţie nu este funcţională în cadrul CSM.

Tot Iordache declara că Inspecţia Judiciară ar urma să devină o instituţie autonomă aflată sub controlul unui Consiliu de Integritate format din membri CSM, ÎCCJ, Parchetul General, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor.

La momentul difuzării acesti ştiri, membrii Comisiei dezbat şi urmează să se pronunţe prin vot.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici