Legiştii au stabilit cauza morţii bebeluşului de la Târgu Cărbuneşti

Bebeluşul găsit mort, muşcat de câini, lângă un tomberon din curtea Spitalului de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti s-a născut în viaţă, au stabilit medicii legişti, în timp ce procurorii au dispus începerea urmăririi penale "in rem" pentru omor calificat.

181 afișări
Imaginea articolului Legiştii au stabilit cauza morţii bebeluşului de la Târgu Cărbuneşti

Legiştii au stabilit cauza morţii bebeluşului de la Târgu Cărbuneşti (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit rezultatelor necropsiei, bebeluşul a fost născut viu, moartea acestuia fiind violentă.

"Din actele premergătoare efectuate până în prezent rezultă că nou-născutul s-a născut la termen, a fost viabil, iar moartea acestuia a fost violentă. Urmărirea penală continuă în cauză pentru stabilirea adevărului, identificarea autorului infracţiunii şi tragerea la răspundere a acestuia, conform legii", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Tribunalului Gorj.

Cadavrul unui nou-născut muşcat de câini a fost găsit, joi, lângă un tomberon din curtea Spitalului de Urgenţă Târgu Cărbuneşti, de către o asistentă care a anunţat Poliţia.

Directorul Spitalului Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, spunea că identitatea mamei nu este cunoscută, menţionând că ultima naştere în spital a fost înregistrată în 15 aprilie.

De asemenea, procurorul de caz Emil Moţa de la Parchetul Tribunalului Gorj declara, joi, corespondentului MEDIAFAX că, după verificările făcute în saloanele Spitalului de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, este exclusă ipoteza ca vreuna dintre paciente să îşi fi abandonat fătul.

El a precizat că bebeluşul a fost născut la termen, medicii legişti urmând să stabilească, vineri, dacă acesta a fost născut viu.

"Din primele acte de cercetare existente la dosarul cauzei rezultă că fătul era născut la termen. Urmează să vedem în ce condiţii a fost abandonat. În orice caz este cert că mama fătului nu este una dintre paciente", spunea procurorul Emil Moţa.

Anchetatorii iau în calcul mai multe ipoteze privind circumstanţele în care bebeluşul a ajuns în curtea spitalului, cea mai vehiculată fiind aceea că ar fi fost aruncat peste gardul unităţii sanitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici