Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: Creşterile salariale sunt, exact cum scrie în programul de guvernare, pe următorii 4 ani

Creşterile salariale ale bugetarilor, cu 56% în medie, sunt exact cum scrie în programul de guvernare, respectiv pe următorii patru ani, a scris luni seară pe Facebook ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

1040 afișări
Imaginea articolului Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: Creşterile salariale sunt, exact cum scrie în programul de guvernare, pe următorii 4 ani

Lia Olguţa Vasilescu: Creşterile salariale sunt, exact cum scrie în programul de guvernare, pe următorii 4 ani (Imagine: Bogdan Danescu/ Mediafax Foto)

"Ca sa fiu foarte clară, deşi aveam senzaţia ca s-a înţeles şi că e logic: creşterile salariale ale bugetarilor, cu 56 la sută în medie, sunt exact cum scrie în programul de guvernare, pe următorii 4 ani. Nu vom avea situaţii în care salariile sub 4.000 lei, care se dublează, pe medie, să depăşească salariile care sunt acum în plată la 7000. Sunt praguri clar delimitate de la o clasă la alta. (...) P.S. Cine are neclarităţi poate citi programul de guvernare", a scris ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Comisiei de Muncă din Cameră, deputatul PSD Adrian Solomon, a declarat, luni, că nu ştie de unde a ieşit „chestiunea” privind dublarea salariilor, el menţionând că este vorba, probabil, de o greşeală de comunicare, în condiţiile în care PSD a promis creşteri de 46% în patru ani.

Întrebat dacă se vor dubla toate salariile din sectorul public, aşa cum a anunţat ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, Solomon a răspuns: „Eu vă recomand să citiţi programul de guverare (al PSD, n.r.). Acolo este scris că în patru ani de zile creşterea va fi în medie de 46%”.

„Chestiunea cu dublarea nu ştiu de unde a ieşit. Probabil e o greşeală de comunicare deocamdată. Aveţi răbdare că va fi o chestiune sustenabilă şi nu va speria nici pe cei din mediul privat, nici pe ceilalţi”, a adăugat Solomon.

Întrebat dacă este vorba despre „încă” o greşeală de comunicare, preşedintele Comisiei de Muncă a Camerei a arătat că el a spus public ceea ce prevede programul de guvernare.

„Nu ştiu, eu v-am zis ce am citit în programul de guvernare, care vorbeşte destul de clar că în 2020 aceste grile vor fi la maximum prevăzut. Unii au ajuns deja la maximum prevăzut de legea viitoare”, a spus Solomon.

Întrebat dacă, totuşi, dublarea salariilor pare realistă sau viabilă, Solomon a răspuns: „Depinde. Dacă vorbim de cei care au acum 1000 de lei net, probabil că dublarea va fi realistă, dar pentru cei care au peste 2-3000 de lei va fi imposibil să o facem”.

El a mai spus că săptămâna viitoare vor exista discuţii în grupul PSD cu ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, despre acest proiect.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici