Libanezi prinşi, în Buzău, când transportau cu maşini 74 de turturele, în valoare de 2.000 de euro

Şase vânători libanezi au fost prinşi când transportau cu maşinile, după o partidă de vânătoare, 74 de turturele, în valoare de aproape 2.000 de euro, cu toate că aveau autorizaţie pentru doar opt păsări.

3296 afișări
Imaginea articolului Libanezi prinşi, în Buzău, când transportau cu maşini 74 de turturele, în valoare de 2.000 de euro

Libanezi prinşi, în Buzău, când transportau cu maşini 74 de turturele, în valoare de 2.000 de euro

Poliţiştii din Buzău au verificat, luni seara, un fond cinegetic şi au găsit mai multe persoane care încercau să plece cu două maşini.

În urma legitimării ocupanţilor, s-a stabilit că este vorba despre şase cetăţeni libanezi cu vârste cuprinse între 38 şi 64 de ani, vânători, care erau însoţiţi şi de organizatorul partidelor de vânătoare de pe fondurl respectiv, un buzoian în vârstă de 46 de ani.

“În urma verificării documentelor, organizatorul a prezentat trei autorizaţii de vânătoare în grup restrâns, emise de gestionarul fondului cinegetic, din conţinutul cărora a rezultat faptul că în ziua de 3 septembrie, cetăţenii libanezi au recoltat trei exemplare din specia guguştiuc şi opt exemplare din specia turturică”, se arată într-un comunicat transmis marţi de Poliţia Buzău.

În cele două maşini au fost găsite împuşcate 74 de turturele, din care pentru 66 nu exista autorizaţie de vânătoare.

Valoarea prejudiciului creat este 1.782 euro.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru braconaj şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Totodată, au fost ridicate şapte arme de vânătoare, 968 bucăţi cartuşe de vânătoare şi păsările.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici